Det är mycket nu

Jag har haft en helt horribel vecka, inte rent avkastningsmässigt då, men jag har verkligen inte haft en sekund över till att titta på börsen. Till min glada förvåning så har portföljen gått ungefär +/-0 på en börs som gått obetydligt ned, trots att Starbreeze kommit ner till 0,70. Starbreeze som är mitt största innehav har såklart en rätt stor påverkan på portföljens totala utveckling, men jag är inte orolig. På torsdag nästa vecka släpper det Italienska bolaget Digital Bros sin kvartalsrapport, Digital Bros står bakom 505 games och är alltså förläggaren som har gett ut Payday 2, Starbreezes kronjuvel. Veckan efter är det dags för Starbreeze själva att rapportera och även hålla bolagsstämma. Förhoppningsvis kommer vi att få ta del av riktigt smaskiga siffror vilket kan skicka upp kursen rejält ifall vi har lite tur. Vi ska dock komma ihåg att det är försäljningen fram till den sista september som presenteras, vilket betyder att allting såklart inte kommer att synas i siffrorna. Dock tror jag att försäljningen fram till brytpunkten kommer att rättfärdiga en värdering som är högre än dagens. Men den som lever får se!

En av mina hataktier, Sportamore, rapporterade igår och det var spännande läsning. Omsättningen växer från 35,8 MSEK till 65,5 MSEK (83%) vilket som vanligt leder till att resultatet försämras från -4,6 MSEK till-6,1 MSEK. Tillväxten är fin, men jag tror fortfarande inte att bolaget någonsin kommer att tjäna några pengar.

I veckan rapporterade också Unibet vilket ledde till en rad höjda riktkurser. Om jag inte minns fel så stack aktien upp över 10% på rapport vilket är vääääldigt mycket för ett så pass moget bolag. Resultatet mer än dubblades från föregående år med hjälp av en organisk tillväxt på 28%. Ca 23% av spelöverskottet kom från den mobila marknaden vilket spöar Betssons 12%. Om man jämför de båda bolagen så gör Unibet ett klart bättre resultat, men värderingen i Unibet ligger också snäppet högre än Betssons. Betsson på P/E runt 15 och Unibet på P/E 22. Jag gillar båda bolagen men tror mer på Betsson framöver, om man lyckas öka det mobila spelandet så tror jag på en fortsatt mycket stark tillväxt!

Idag rapporterade Doro vilket är ett bolag som jag följt en längre tid. Man växer starkt men minskar sin bruttomarginal vilket marknaden inte verkar gilla. Med en tillväxt på över 30% så tycker jag att P/E 15 ser ganska okej ut. Om man tror på Doros affärsidé så kan det vara intressant att kliva in.

Nästa vecka blickar jag mot Fenix Outdoor, Melker Schörling och framförallt Digital Bros. Vad ser du fram emot?

På grund av bristande tid måste jag också säga att det tyvärr inte blir någon lördagsintervju den här helgen heller! Jag har flera riktigt intressanta på G, men det kräver en liten insats av mig innan dessa kan publiceras vilket jag inte riktigt har tid till just nu. Kanske kan jag leverera någonting till nästa helg, jag hoppas!

Mvh,
Snåljåpen

2 comments

Leave a Reply