Acando sluter avtal med OKQ8

Jag avslutade förra veckan med att plocka in lite Acando på torsdagen, och det verkar hittills ha varit ett vältajmat köp. Idag stängde aktien upp +1,12% efter ett PM släppts om att Acando slutit avtal med OKQ8 om att ta fram och införa Microsoft Dynamics AX som affärssystem i bolaget. Detta är förstås fantastiskt för Acando ett par år framöver även om det inte finns några detaljer kring avtalet att tillgå. Min bedömning av att ha medverkat i liknande projekt är att tidsplanen förmodligen är någonstans mellan 3-6 år beroende på omfattning av implementationen, men som sagt så släpper man tyvärr inte mer information. Om samarbetet begränsar sig till ekonomidelen så är 1-2 år realistiskt, men oftare än inte så väljer man att gå vidare med fler delar av systemet vilket då inte sällan leder till en implementationsplan över 5-6 år. Jag är definitivt intresserad av hur många konsulter som omfattas och hur lång tid implementationen förväntas ta, samt även om man har slutit ett förvaltningsavtal eller inte.

Acando står och faller såklart inte med detta avtal, men det är definitivt skönt att se att det trummar på och att man fortfarande är en aktör att räkna med. Just på Dynamics har man i dagsläget enligt uppgift flest konsulter i Sverige, även om det även finns konkurrenter som är mycket hårdare nischade mot just detta segment. Acando har lite av en “serve all”-strategi där man inte fokuserar på en enskild produkt utan jobbar med allt ifrån Dynamics till SAP och även individuell resurskonsultverksamhet, eller det som man ibland kallar för “CV-försäljning”. Dock är ju applikationsdelen inte den enda verksamhet som Acando har utan som ni ser enligt schemat nedan så har man flera divisioner. Acando är inte heller isolerat till Sverige utan finns även Tyskland, Storbritannien, Norge och Finland.

Jag gillar fortfarande Acando, aktien alltså, och tror på fortsatt uppgång. Det är bara lite känslomässigt problematiskt eftersom jag jobbar på ett annat konsultbolag. Ska jag jubla när det går bra för våra konkurrenter? 
Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply