Årsbokslut PPM-portföljen

Året är slut, portföljen har fått en sammanfattning och allt är väl. Men ISK-portföljen är ju inte den enda, jag är ju förstås också medlem i PPM-systemet med fondinnehav som jag behandlar med en del kärlek. Jag gillar PPM-systemet och tycker det är bra att man kan engagera sig ifall man vill, men det jag gillar mest är ändå att ickevalsalternativen faktiskt är rätt så OK. Jag menar, jag ställer mig inte bakom köpet av Facebook på introduktionen, men utspritt på lång sikt så är det inte så himla illa. Det är ju knappast så att statens attraherar de allra hetaste fondförvaltarna, vilket man måste ta i beaktning, men avkastningen är ändå helt OK.

I min PPM-portfölj ligger just nu följande:
Didner & Gerge Aktiefond – 35%
Didner & Gerge Småbolag – 30%
SPP Aktiefond USA – 20%
Spiltan Räntefond – 15%

Jag har inte haft samma allokering under året utan jag har även haft inne Granit Småbolag som har varit väldigt snäll mot mig. Jag har även varit en sväng i Thailand som inte var lika vänlig. När jag summerar så är det Granit Småbolag och Didner & Gerge Aktiefond som gett mig den stora avkastningen i år. När Georg Norberg flyttade från Granit till Case Asset Management så bytte jag till Didner & Gerge Småbolag som nu ska få ligga kvar länge.

Summerat på året blev avkastningen +27% vilket är bättre än både index och min egen portfölj. Kanske borde jag lägga ner mitt investerande och låta fondförvaltare sköta allt ;)? Hur har era PPM-portföljer utvecklats under 2013? Om ni går in på pensionsmyndigheten.se, loggar in och sedan väljer Årligt värdebesked i menyn till vänster så kan ni få upp avkastningen summerad för 2013.

Mvh,
Snåljåpen

3 comments

  1. Hej,
    Detta är PPM så där kan man inte välja, men i mitt vanliga sparande så ligger allt i en ISK. Allt som förväntas avkasta över statslåneräntan hör hemma i en ISK.

    Mvh,
    Snåljåpen

Leave a Reply