Lördagstankar om en skakig börs

Lördagen är här och det är dags att ta sig en tur till gymmet innan helgen stiger på ordentligt. Efteråt blir det 3 timmar på Oscarsteatern med Galenskaparna och After Shave, någonting jag sett fram emot en längre period. Ska bli ganska skönt att få koppla av efter en väldigt hektisk vecka, och nästa blir absolut inte lugnare :)!

Veckan bjöd på en riktig berg-och-dalbana med uppgången i protector som gav mitt största innehav en knuff uppåt på ca 11% på dagen. Tyvärr avslutade veckan lite surare och skickade ner de allra flesta av mina innehav en bra bit vilket gör att lyckan alltså blev kortvarig. Igår fredag så stängde samtliga innehav på röda siffror vilket absolut inte hör till vanligheterna, kanske är det dags att tänka om? Absolut kan det varit en engångshändelse, men när jag tittar mig runt så känner jag ändå att det nog börjar bli dags för en liten sättning. Jag tror det vore sunt för börsen att få lugna ner sig lite, sedan mitten på december har börsen ändå gått rakt uppåt utan några hack i kurvan, vilket gör mig en smula orolig när vi redan är uppe på höga nivåer.

Som vanligt tänker jag dock på alternativavkastningen: om jag inte hade pengarna på börsen, hur mycket avkastning skulle jag då kunna förvänta mig? Så länge som räntorna är låga och det inte finns några bättre alternativa investeringar så tror jag inte att vi kommer att få en rejäl börsnedgång, det är helt enkelt för mycket kapital som vill vara där. Att däremot få en kortsiktig nedgång på 5-10% är absolut inte omöjligt utan snarare någonting som jag anser borde inträffa relativt snart.

Vad tror ni? Ska resan fortsätta spikrakt uppåt eller behöver vi kanske lyfta ett varningens finger för vart vi är på väg?

Risk on. Risk off.

Mvh,
Snåljåpen

1 comment

Leave a Reply