Acando sålt!

Idag gjorde jag slag i saken, jag sålde Acando. Jag har funderat på att göra det ett par dagar och jag känner att jag behöver förklara det här. Anledningen är väldigt simpel och har ingenting med bolaget att göra, jag vill helt enkelt ha pengarna till någonting annat, utanför börsen. Exakt vad kommer jag att återkomma till, men det är inte till lägenhetsköpet!

Acando har gjort en fantastisk resa i min portfölj sedan jag köpte in bolaget den 28:e november förra året. Efter ca 2½ månad i portföljen så har jag kunnat plocka ut lite dryga 10% vilket är mer än den direktavkastning jag förväntade mig att få i aktien. Nu kommer jag alltså inte att få någon utdelning men kom alltså ändå undan med en bra vinst. Chansen är stor att jag köper in Acando i portföljen igen, men lönen som kommer nu i februari är öronmärkt till annat, så det kommer att vara lugnt med nya investeringar under mars månad. Dessutom har jag ju en planerad semester i mars, så det kanske är ganska bra med lite paus från börsen. Därmed inte sagt att jag inte följer börsen slaviskt varje dag och håller stenkoll på allt som händer, det betyder bara att jag förmodligen inte kommer att investera några nya pengar förrän mars-lönen kommer.

Portföljen ser i dagsläget därför ut såhär:

Aktie/Fond % av tot
Spiltan Räntefond Sverige 38,85%
BSU 10,89%
Castellum 7,88%
Swedbank 7,49%
Protector Forsikring 6,58%
Övriga likvida tillgångar 6,44%
Beijer Alma 6,23%
Betsson 6,03%
Blackrock Municipal (BFK) 5,48%
Bahnhof 4,14%

Och så här ser grafen ut hittills för 2014:

Portföljutv 2014-02-13

 

Igår var det dessutom dags för ännu ett ekonomiprat i Gustavs regi, och återigen var det ett väldigt lyckat event. Jag tror nästan att Avanza-Daniel blev lite starstruck när självaste 4020 dök upp och slog sig ned.

Mvh,
Snåljåpen

3 comments

  1. Självklart ska ni ha respekt för 40/20. Det han har gjort för småspararna går ju knappt att prissätta i kr. Det är helt fantastiskt. Jag har berättat det för en mängd personer jag känner. När jag höll föredrag inför Aktiespararna så tog jag upp Börsdata som exempel efter föreläsningen när alla gamla gubbar ville komma och prata med mig. (lite taskigt när de har deras egna “Analysguiden”. Själv vill jag förbli anonym i dagsläget, är väl bara 40/20 som vet vem jag är eftersom jag har tackat honom för att han har lärt mig så oerhört mycket att jag inte vet hur jag ska kunna tacka. Jag är väldigt snabblärd så om det väl dyker upp en vettig och trevlig person med rätt inställning så är det som om jag bara plockar över all info till min egna C:enhet .

Leave a Reply