Årets första utdelning!

Igår kom årets första utdelning in på kontot, det var den Amerikanska ”räntefondsETFen” BFK som delade ut ca 49 öre per andel. Med mina 300 andelar blir det knappt 147 kr. Det här var den första av årets 11 (jag köpte för sent för att få utdelning i januari) förväntade utdelningar från Blackrock Municipal Income Trust, totalt 1617 kr med nuvarande valutakurs. Förhoppningsvis kan vi även få en uppgång i dollarkursen som då skulle kunna ge några extra kronors utdelning.

Enligt nuvarande prognos ser utdelningarna ut att landa på totalt 9916 kr för helåret, inte fantastiskt men inte heller horribelt. Om jag räknar direktavkastning på enbart de innehav som faktiskt ger utdelning, vilket faktiskt är samtliga som inte är fonder, så hamnar jag på ca 5,15 %. Om vi ska, något orättvist, räkna med hela portföljens direktavkastning så hamnar den på ca 2,4 %. Men eftersom majoriteten av tillgångarna är placerade i lågriskfonder så tycker jag det är meningslöst att räkna direktavkastning på hela, speciellt eftersom dessa pengar ska användas till lägenhetsköp och inte vidare investerande på börsen.

Datum Aktie Antal Utdelning Totalt
2014-02-04 Blackrock Municipal Income Trust 300 0,49 147

Mvh,
Snåljåpen

7 comments

 1. Jag fick min; döm av min förvåning när ingen källskatt drogs? utländsk källskatt borde väl ha dragits? Fast det var ju en trevlig överraskning förstås 🙂

 2. Jag fick också in min utdelning på kontot och den var exakt som din. Tyvärr lyckades jag köpa i januari när dollarn stod som högst (6,58) så jag har legat minus mest hela tiden trots lite kursuppgång. Dyrt courtage, 92 kr fick jag också betala på avanza men det kanske är normalt för handel med papper från USA.
  jaja, munisarna får ligga och gosa till sig så kanske det blir en plusaffär så småningom. 🙂

 3. Hallå Olle polle!

  5:e februari senast…hitta på något och skriv, jag har lite dåligt med läsning på jobbet atm:)

  /100%svensson

  1. Jag har lite problem med cache-inställningar vilket gör att det senaste inlägget inte alltid syns. Om du går in på snaljapen.se och trycker på F5 eller på “uppdatera” så kommer du att komma till det senaste inlägget. Ber om ursäkt för detta, jobbar för fullt på det men har inte riktigt den tid som behövs just nu :(.

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply