Bahnhof, Protector Forsikring och mäklardöden

Igår var det äntligen dags, det var dagen D, det var presentationsdags! Jag och Daniel från Avanza Bank höll ett kortare föredrag på Örebro Universitet om aktier och aktiesparande. Jag måste själv säga att jag är väldigt nöjd med både uppslutning, feedback och intresse. Det verkar som att besökarna var genuint intresserade och flera passade på att bli medlemmar i Unga Aktiesparare som också var där och visade upp sig. Just att prata inför folk är någonting som jag tycker är väldigt stimulerande och spännande, det är inte bara uppmärksamhetshoran i mig som menar det, utan jag gillar verkligen att dela med mig. Tidigare i mitt liv så har jag verkligen hatat att prata inför folk, blivit kallsvettig på ryggen på blotta tanken. Numera är det second nature, att presentera någonting är bland det bästa som finns! Så länge som jag känner att jag ska prata om ett ämne som jag ändå är hyfsat påläst inom så har jag alltid en slags grundtrygghet att luta mig mot. “Inom det här ämnet kan jag ljuga mig ur de flesta knipor” etc. etc. Kanske är det förläsningar inom aktier och sparande som jag ska pyssla med? Åtminstone är det en väldigt kul hobby!

Idag släppte Bahnhof sin efterlängtade rapport och det var återigen, precis som väntat, en väldigt fin rapport. Man fortsätter att växa i bra takt, man har ett förbättrat kassaflöde återigen och numera är man HELT FRIA från skulder till finansinstitut. Uppepå det så höjer man sin utdelning från 1,50 kr till 2,75, en höjning på över 80%! En utdelning på 2,75 ger på dagens stängningskurs om 71 en direktavkastning på nästan 3,9%. Jag vet inte hur ofta ni springer på växande bolag med fantastisk finansiell ställning som delar ut nästan 4%? Jag gör det då inte särskilt ofta. Bahnhof fortsätter att vara ett fantastiskt bolag, trots att man åkt raket på börsen det sista året så tycker jag inte att det är dags att vara nöjd riktigt ännu,. In med aktien i portföljen och låt den jäsa ett par år så ska ni se att det här kan bli riktigt, riktigt bra.

Utöver det så kom Protector Forsikring med sitt bokslut idag där man föreslår en höjd utdelning till 1,75 NOK, upp från tidigare 1,20. På dagens stängning på 27,70 så ger det en direktavkastning på 6,3%. Återigen ett växande bolag av fantastisk kvalitet som verkligen levererar. Med en market cap knappt över 2 miljarder NOK så finns det fortfarande mycket utrymme kvar att växa. Det här är en utmanare av rang och en trolig uppköpskandidat inom 2-3 år. Jag behåller mina aktier som hittills gett mig en uppgång på ca 43%.

Sen har vi varit i ropet och var idag på väg att köpa en lägenhet men stupade lite på målsnöret. Vi trodde att allt var klart och att papprena skulle signeras, men icke, säljaren ångrar sig och väljer att sälja till ett annat par istället, för MINDRE pengar. Jag slutar aldrig att förvånas av den här branschen och blir lika konfunderad varje gång av vad fan folk pysslar med egentligen. Jag har aldrig i mitt liv känt mig så oinspirerad och omotiverad till att återigen börja leta ställen att bo på. Att kontantbetala en lägenhet långt ute i förorten har aldrig känts så intressant som nu.

Mvh,
Snåljåpen

1 comment

Leave a Reply