Trummor, lön , försäljningar och aktiebolag!

Trummor

Det är idag återigen den 25:e och ännu en gång har jag överlevt månaden fram till lön, som jag har längtat! Tyvärr kommer det här bli en lite annorlunda månad då jag inte har planerat att sätta in en endaste krona till mitt sparande på Avanza, istället har jag andra planer! Jag har sedan en tid tillbaka börjat spela musik igen och vi har alla 3 inblandade blivit riktigt bitna. Hela veckorna ringer vi och tjatar på varandra att det är dags att repa och efter en hel del gnäll på den inredda replokalen så har vi nu gjort slag i saken och skaffat oss en egen. Att skaffa en egen replokal istället för att hyra en färdiginredd har förstås sina nackdelar, vi måste inreda den! I den här konstellationen så sitter jag bakom trummorna, och ett trumset av vettig kvalitet är absolut inte gratis. Jag har tänkt att jag ska köpa mig ett “standard kit” av relativt billig modell (ca 7000 kr) för att lägga till massa smått och gott till detta, så som lite bättre pedal och lite trevliga cymbaler. Ni som spelat eller spelar trummor vet direkt att cymbaler och en bra dubbelpedal snabbt gör att man är uppe i minst lika mycket till, så även om jag kommer bra undan med trummorna så är det långt ifrån hela sanningen. Totalt har jag satt en budget för mig själv att jag inte får överstiga 15000 kr, men förmodligen kommer jag hamna någonstans runt 12.

trummor

Aktiebolag

Uppepå det så har jag länge tänkt på att starta upp ett Aktiebolag. Inte för att mitt sparande har några fördelar av att vara i ett sådant, men mer för att jag vill ha erfarenhet av att driva det och även för att kunna skaffa mig ännu en inkomst. Tanken är bland annat att jag ska lägga bloggens reklamintäkter (som iof är väldigt små) i det bolaget, och dessa intäkter kommer åtminstone att täcka de löpande kostnaderna för att hålla bolaget levande. Uppepå det så kommer jag även att använda bolaget för att fakturera diverse arbete som jag kan tänkas göra kvällstid som inte riktigt passar in i mitt vanliga jobb. Jag har alltså ingen intention av att säga upp mig och jobba själv, utan ser det här snarare som en dyr lektion i hur man sköter bokföring osv. :). Som tur är så har jag bra kontakter och mentorer som hjälper mig med tips och trix, så det ska nog gå vägen! Den flitige läsaren lägger nu ihop ett och ett och förstår att försäljningen av Acando är på grund av att pengar ska användas till att starta upp bolaget. Tanken är att de likvida tillgångarna i bolaget ska investeras då bolaget inte direkt har något investeringsbehov i själva verksamheten, så de kommer att komma tillbaka in i jobb!

Utöver pengarna från Acando så har jag även sålt BFK (Blackrock Municipal Income Trust), men risken är överhängande att jag återköper den i bolaget så fort det är uppe och står. Jag tycker fortfarande att det är en fantastisk utdelning och tycker det är ett innehav som balanserar portföljen bra. När börsen är så svår att förutspå som den är nu så passar högutdelare bra eftersom det är en bra “hedge” mot nedgång så länge som utdelningen behålls och innehavet behålls.

Presentation

Ikväll så är det dags för den presentationen som jag tidigare pratat om, det är jag och en vän från finansbranschen som ska prata lite om aktiesparande inför ett gäng ekonomistudenter på ett av Sveriges universitet. Jag har sett fram emot det här länge och det ska bli sjukt kul att se hur det går, tiden som vi fått tilldelad är i kortaste laget för ämnet vi ska beröra, men vi får göra det bästa av situationen och jag tror nog att det kommer gå utmärkt!

Snart är Snåljåpen alltså med både trummor och företag, det känns jävligt vuxet!

Mvh,
Snåljåpen

7 comments

 1. Hej!
  Skulle precis tipsa om Thomann för musikinköpen, men såg sen att länken gick dit. Har köpt flera elbasar där och är helnöjd.

  Som musikaliskt intresserad undrar man också hur ni låter och vilken stil ni kör. Men jag antar att det kommer:-)

  1. Thomann är riktiga stjärnlirare, har handlat där i flera år nu och har aldrig blivit missnöjd!

   Vad det gäller genre så pysslar vi med publikfrieri. Det började som att vi enbart skulle lira på en julfest och sedan visade det sig vara för roligt för att lägga ner efter festen, så nu fortsätter vi. Vi spelar enbart covers och allt som är trallvänligt, allt ifrån Blink 182 till Creedence till Lynyrd Skynyrd till moderna radiohits ;).

   Mvh,
   Snåljåpen

 2. Kul med trummorna! Jag är själv gammal musiker, men nu för tiden blir det mest elektroniskt i Logic, familj och hus tar mycket tid. Dock saknar man livespelandet ibland.

  1. Att få lira tillsammans är ju bland det absolut bästa som finns, det är en riktigt härlig känsla. Hoppas du kan hitta lite tid i framtiden till att börja igen, det är så jävla värt det :).

   Mvh,
   Snåljåpen

  1. Jag funderade också på att göra det, men eftersom jag redan har stadig inkomst så skulle det enbart betyda massa skatt. Så nu tänker jag att jag kan skaffa lite intäkter i ABt där jag sen kan förvalta pengarna framöver och plocka ut som utdelning när jag vill. Men mest är det för att få erfarenhet av att driva ett AB :).

   Mvh,
   Snåljåpen

 3. Intressant med eget företagande, vore intressant att läsa om de tips och trix som är nyttiga och hur det går i fortsättningen.

Leave a Reply