Presentation och intervju

presentation

Det är fullt upp nu med enormt mycket på G i jobbet, det känns som att jag just nu inte riktigt har möjlighet att lägga den tid på bloggen som jag skulle vilja. Dessutom har jag en presentation jag ska hålla på tisdag som jag gärna vill komma väl förberedd till. Jag håller en hel del presentationer i yrket och presenterandet i sig har jag inget problem med, men detta är egentligen första gången som jag kommer hålla en “ordentlig” dragning om aktier och sparande, så förberedelserna är verkligen på sin plats. Kunskapen finns där i grunden men det ligger inte lika rätt i munnen som IT-termer faktiskt gör. Oavsett så är jag kolugn, jag har inte scenskräck, tycker om att prata och kan nog ordbajsa mig ur de flesta knipor jag lyckas försätta mig i.

Jag satt häromdagen och gick igenom mina intervjuer som jag gjort hittills och tyckte själv att kvaliteten hittills har varit riktigt hög, hur ska jag lyckas slå detta i framtiden? Ribban är satt ganska högt och jag har egentligen bara mig själv att skylla. Nu har jag ett flertal intervjuer på gång och en och annan som nästan är redo för publicering, men när är det dags? Eftersom intervjuerna får så mycket uppmärksamhet som de faktiskt gör så vill jag inte publicera utan att ha korrekturläst både en och två gånger. Jag skulle verkligen behöva hitta lite tid till att gå igenom materialet men som sagt, vart finns tiden? Tills dess får ni nöja er med att läsa igenom de tidigare publicerade intervjuerna ännu en gång! Sen får ni gärna komma med tips, vilka skulle ni vilja se intervjuade?

 1. Stckpkr – Twitterhjälte
 2. Caparzo – Flashback-kändis
 3. Lundaluppen – Behövs förklaring?
 4. Kenny Granath – En av de två bakom Aktiefokus.se
 5. Jesper Strandberg – Sveriges bästa fondanalytiker från placera.nu
 6. Erik Lidén – Dr. Ekonomi, finanssveriges insiderspecialist
 7. Johan & John – Börspodden

Mvh,
Snåljåpen

6 comments

 1. Hej Olle,

  Tycker dina intervjuer är riktigt bra.

  Om jag får önska så skulle jag vilja läsa en intervju med Capitol på börssnack samt Cazzano och Bart_s från samma forum.

  Sedan skulle det även sitta fint med en intervju med Sveriges bästa förvaltare de senaste 20 åren, Henrik Didner och Adam Gerge som just har slutat. Eller med Gustaf Setterblad och Adam Nyström som tagit över förvaltningen av Didner & Gerge aktiefond (de har haft en otroligt bra avkastning under de senaste 5 åren som förvaltare av småbolagsfonden).

  Mvh

  /Zen

 2. Är du osäker på korrekturläsning av intervjuer så dm:a Johan Anderssom på twitter (tjeckow). I brist på egna aktietips kan jag alltid tipsa om det 🙂

 3. Vad är det för föredrag du ska göra och vilka är det som ska lyssna? Själv sitter jag och förbereder ett föredrag på engelska inför publik som ska bedömas och betygsättas enligt STANAG. Det är på tisdag också. Vi kanske skulle göra ett genrep för varandra på måndag kväll?

  Björn…

  1. Tjena! Sorry för sent svar, har av förklarliga skäl varit lite hektiskt. Det skulle varit skitkul att repat tillsammans men nu är ju tiden liksom förbi :P.

   Hur gick din presentation?

   Mvh,
   Snåljåpen

 4. Tycker ni borde satsa på att intervjua förvaltarna på Didner & Gerge + Förvaltarna på Spiltan. Sveriges 2 bästa företag inom finansbranschen/fonder/sparande. Skulle gärna även kunna tänka mig en intervju med globalförvaltarna på Didner & Gerge. Följer ständigt deras innehav men ibland förstår jag inte var de ser i alla innehaven så det hade varit skoj.

Leave a Reply