Starbreeze – på gång igen?

Idag var det dags för Starbreeze att rapportera den första halvan av det brutna räkenskapsåret. Alla visste vi att vi skulle få se fina siffror, men exakt hur fina var svårt att spekulera i. Jag har övergett Starbreeze sedan en tag tillbaka av flera skäl. Även om det är ett konjunkturokänsligt bolag så är ändå likviditeten så pass låg att kursen kan köras rakt ner i botten av i stort sett vilken småsparare som helst. Den kortsiktiga risken i Starbreeze är alltså fortfarande stor.

Nu lämnar man in en ansökan om att få göra listbyte till First North, alltså inte in på Stockholmsbörsen men ett stort kliv upp från Aktietorget där man häckar idag. Det här är någonting som jag länge pratat om är ett måste för att värderingen ska komma upp från sina nuvarande nivåer. Om man kliver upp på en större lista så kommer det bli lättare för större rävar att ta en stek även om jag har EXTREMT svårt att tänka mig att det blir någon stor haj som köper in sig rejält så länge som man i stort sett bara har ett lönsamt spel. Man trycker på att franchisen är stor och växande, men samtidigt är det svårt att sätta skäliga P/E-tal på ett bolag där 89% av intäkterna kommer från en produkt.

Det jag gillar absolut mest med rapporten är att man under kvartal 2 började visa positiva siffror för Brothers och man är nu alltså inte bara en one-trick-pony. Även om siffrorna från Brothers är i bebisklassen så är det ändå positivt att man lyckats göra ett vinstbringande spel i den genre som man faktiskt valt att utveckla inom. Jag tycker själv att det är ett fantastiskt spel och de priser man hittills fått ta emot verkar ju inte peka på någonting annat.

Jag tror att Starbreeze får ett litet skutt uppåt, kanske 10-20% max, någon stabilisering över kronan tror jag vi fortfarande bara kan drömma om.

Nej, jag håller mig fortfarande undan från Starbreeze och lutar mig mot mina högutdelare :)! Dagens tips är Bahnhof!

Mvh,
Snåljåpen

3 comments

  1. Vad anser du är skillnaden mellan First North och AktieTorget är eftersom det är ett “stort kliv upp”? Jag betraktar dem som likvärdiga, då båda är MTF:er med samma lagkrav. I vissa avseenden är väl till och med AT bättre, t ex med krav på insiderrapportering. Eller har FN det också numera?

  2. Jag håller med om att knappast ett stort steg. Rent administrativt sett så föredrar jag AT då det bla är enklare att kolla insiderrapporteringen. FN har som krav att varje bolag skall redovisa det på sin hemsida och det är ju lite sisådär.

  3. Nyheten ligger väl främst i att Starbreeze avser att notera aktien på den riktiga börsen på Small Cap. FN nämns ju endast som ett kortsiktigt mellansteg enligt pressmeddelandet.

    Sedan att du fritzthecat1 av någon anledning verkar göra allt du kan för att skriva ner Starbreeze på din blogg och diverse forum är en annan sak.

Leave a Reply