The Wolf of Wall Street – underhållning

I motsats till TryggFramtids totala sågning vid fotknölarna av The Wolf of Wall Street så tänkte jag här ge en lite annan syn på filmen i fråga.

Filmens innehåller enormt mycket knark och sex, långt mer än i en klassisk Tarantino-film, här är det i varenda scen. Men det gör sig ganska bra på film om man ska vara ärlig, och även om Martin Scorcese har tagit i lite extra så känns det ändå som precis den bild jag tidigare fått av Jordan Belfort. Nästan alla säger att den är så sjukt överdriven och även om jag också tror att det är tillskrivet till manuset, så tror jag att många underskattar hur smutsig och korrupt den världen verkligen var.

Vill man se en film om Wall Streets uppbyggnad, om stora tveksamma affärer mellan banker och nyskapade produkter med höga avgifter, då är man helt fel ute med denna film. Det här är 3 timmar underhållning som riktar in sig på Wall Streets baksida, den man kan inte alltid hör så mycket om. Filmen har fått 8,5 i betyg på IMDB vilket jag verkligen förstår, filmen är underhållande och är en verklig form av The Hangover som tilltalar den breda, men kanske lite yngre, massan. Jag tycker själv att den är klart sevärd, även om ni kanske inte ska ta med föräldrarna när ni ser den.

Betyg:

7/10

Bra hollywoodunderhållning, vill man se något ordentligt om Wall Street så bör man hellre titta på någon dokumentär. Sen måste jag bara tillägga att Matthew McConaughey förtjänar en Oscar för sin karaktär, tyvärr är den lite för liten för att ge priser, men fy satan vad vi skrattade i biosalongen.

Mvh,
Snåljåpen

3 comments

  1. Kul att någon gillade den, jag tyckte att det var samma sak om och om igen, knarka, knulla – rinse&repeat.

    Vi var tre i soffan som såg filmen, samtliga dissade.

    Det är möjligt att det är en bra bild av Belfort, men filmen har ju inte speciellt mkt med ekonomi/aktier att göra, tyvärr.

Leave a Reply