Dubai – En flådig meningslöshet

Nu har jag “äntligen” kommit hem från min semester i Dubai och sitter därmed återigen här hemma och ruttnar. Innan jag åkte hann jag med att vara rejält förkyld vilket lugnade ner sig under resans första dagar. Tyvärr tog min sambo över matchen och blev rejält sjuk och drog ner mig ännu en gång i fördärvet, nu sitter vi båda här hemma och tävlar i feber och hosta.

Ikväll så var det Avanza Forum vilket jag såklart skulle ha gått på men missade. Jag hade lite tekniska problem med streamingen så jag kommer istället att kolla imorgon/i helgen. Är det någon som kan rekommendera något inslag extra mycket? Själv är jag väldigt nyfiken på Anders Borg, Sven Hagströmmer och Simon Blecher! På denna länk kommer ni att kunna se hela sändningen efteråt.

Här kommer lite korta tankar om Dubai.

Burj Khalifa

burj khalifa dubai

Världens högsta byggnad (ett tag till iallafall). 828 meter över havet sträcker den sig, och även om utsiktsdäcket tyvärr bara är på dryga 450 meters höjd så är det ändå högre upp än den högsta byggnad jag tidigare varit uppe i. Utsikten är maffig, rekommenderas. Om man inte har bokat besök innan så kostar det dryga 800 kr per person att åka upp, det är det verkligen inte värt. Bokar man på internet så kostar det dryga 260kr per person, det tycker jag är helt ok.

Burj Al Arab

“Världens enda 7-stjärniga hotell”. Vi bokade bord på skybaren där man hade en fantastisk utsikt över “downtown Dubai”, och även om prislappen var i det häftigaste laget så känns det lite kul att kunna bocka av detta från listan. Jag åker absolut inte tillbaka dit, men nu har jag iallafall varit där. Vi fick en minimum spend på 265 AED per person, vilket är ca 500 kr. En drink kostade ungefär 250-300kr och man kan argumentera varesig det är värt det eller inte.

Ski Dubai

ski dubai

I Mall of Emirates så ligger det en skidbacke som man byggt i en stor tunnel ovan jord. Det känns ganska bisarrt att gå från 30 grader ute till minusgrader och skidbacke, kanske är detta en av bovarna till att jag mår så fruktansvärt risigt just nu? Upplevelsen är i grund och botten ganska meningslös och man ska verkligen inte underskatta hur kallt det är där inne, men det är inte alla som kan titulera sig med att ha åkt skidor i öknen. För drygt 400kr så var det värt det!

Dubai Mall

Ett herrejössesstort jävla köpcentrum. Egentligen totalt meningslöst men väldigt maffigt, precis som resten av dubai. Sitter ihop med Burj Khalifa så det var bra att kunna slå två flugor i en smäll. Här finns också ett enormt akvarium med hajar, stingrockor och annat smått och gott.

Safari

Jeepsafari en kväll rakt ut i öknen. Rida kamel, köra som en idiot över sanddynorna och grillad mat i solnedgången. Det är för mig ett under att det inte sker fler olyckor än det gör när dessa chaufförer låter testosteronet styra över förståndet när jeeparna manövreras i öknen. Det här är en turistfälla utan dess like. Ganska underhållande egentligen, och 500kr/pers för en helkväll är inte så mycket att orda om. Nu har jag sett öknen!

Dubai summerat

dubai

Dubai är en onödigt överdriven stad mitt i öknen, helt utan syfte. Man har byggt en liten metropol mitt ute i ingenstans, enbart för att man kan. Det finns inget djup bakom ytan, det finns ingenting mer, och jag gillart. Staden har ingen charm alls, och det i sig har sin egen lilla charm. Man åker inte till Dubai för att få ta del av arabisk kultur etc, då åker man någon annanstans, man åker till Dubai för att…man kan.

Jag rekommenderar verkligen att åka dit, ni kommer förmodligen inte att få uppleva den flådiga meningslösheten på ett liknande sätt någon annanstans. Jag kommer förmodligen inte att åka dit igen i närtid, men jag ångrar inte en sekund att jag åkte dit!

Mvh,
Snåljåpen

13 comments

 1. Skönt att det inte bara jag som tycker Dubai är kanske världens mest överskattade stad…. som en dålig kopia av Las Vegas brukar jag säga. Aldrig förstått hypen runt Dubai men det är väl lite som Apple och F1…. marknadsföring.

  1. Jag har aldrig varit i Vegas så jag kan inte dra den parallellen. Alltså, missförstå mig rätt, jag gillade semestern och gillade staden, men det handlar om att ha rätt förväntningar. Dubai är en meningslös stad, och om man inte vet det innan man åker dit så kommer man att bli besviken. Jag ville åka dit för att få se flådig arkitektur och för att se hur man kan använda pengar, och det är precis det jag fick se!

   Mvh,
   Snåljåpen

 2. Tack för en trevlig reserapport! Har även jag skidat ner för de där backarna, ett dagskort behöver man kanske inte men trevligt och skum känsla att ta några åk. Dubai är ett av mina favoritresemål just för att det är så speciellt, kommer definitivt åka dit någon mer gång. Något jag också märkte (kanske enbart varians) var att standarden på maten var otroligt hög. Inte många ställen jag blivit lika matnöjd med, tror inte jag brände mig en enda gång på resan. Hur upplevde du maten? Åt dock inget arabiskt men mkt annat 🙂

  1. Ja, skidbacken var snabbt överstökad, plus att det var jävligt kallt! De överdragskläderna hjälpte föga mot den kyla som producerades där inne, hade behövts mycket mer!

   Jag tyckte maten var av blandad kvalitet, dock absolut inte dålig. Den absolut bästa maten åt jag på en libanesisk restaurang precis vid fontänen utanför Burj Khalifa, det var fruktansvärt jävla gott och dit kan jag definitivt gå igen. Blev egentligen bara missnöjd en gång och det var på en turkisk restaurang i Dubai Marina. Var nog egentligen inget fel på maten, är dock lite kräsen ibland :).

   Mvh,
   Snåljåpen

  1. Jag är snål, men jag snålar med rätt saker ;). Jag snålar där det inte finns något att tjäna på att inte snåla. På semestern däremot, då gör jag precis som jag vill, det får nästan kosta vad det kosta vill. Jag har förvisso en budget för semestern, men väl i den så jobbar jag inte med maximering av nöjen direkt, då gör jag bara precis som jag vill :).

   Vi får väl se framöver i bolaget hur det blir med konferenser ;).

   Mvh,
   Snåljåpen

   1. Det låter bra! Fick en mer positiv bild av dig nu.
    För mig betyder annars snål att man är ogenerös, sniken och möjligtvis anstötligt sparsam. Du låter mer ekonomisk. 🙂

 3. nu när nån påpekade kostnaderna för din resa så hade det varit intressant mellan tummen och pekfingret vad det kostar att ta sig dit samt prismässigt det är att vara där med hänsyn till boende samt övriga utgifter om vi ska jämföra med andra resmål som existerar. Prisvärt?

  Mvh

  1. Flyg t/r: 5622 kr (Norwegian)
   Hotell: 5204 kr (ungefär, hittar inte kvittot)
   Fickpengar: 7000 kr
   Totalt: 17826 kr, eller 8913 kr per person.

   Jag tycker att det var värt det för att ha fått uppleva Dubai. Det kostar ju mer än en cityweekend i europa men är billigare än en längre solsemester.

   Mvh,
   Snåljåpen

   1. Var det 7000 på två pers? Eller 7000 per person? Käkade ni ute eller ingick det någon mat på hotellet?

 4. Jag åker dit på söndag. Ska bli gott med lite sol. Burj Kalifa bokat o sen blir det väl en titt på guld souken o handla lite guld…

Leave a Reply