Styrketräning: meningen med livet

Först var det semester, sen så var det sjukdom, nu var det alldeles för länge sedan som jag var iväg och fick köra lite ordentlig styrketräning. Just träning är en passion jag haft men där inspirationen, som för många andra, kommer och går i perioder. När jag inte tränat på länge så känner jag verkligen hur psyket blir lidande, depressionen kommer smygande och energin är som bortblåst. Tidigare i livet var jag verkligen målmedveten, jag visste exakt varför jag tränade, jag visste vilka mål jag skulle uppnå och när, jag hade ett perfekt kostschema som jag följde till punkt och pricka, osv. Numera så har jag en lite mer avslappnad inställning till träning, jag tränar för att må bra och för att jag tycker att det är jävligt roligt!

Jag tror att många skulle må bra av att sätta upp ordentliga mål med sin träning, även jag själv, mestadels för att det blir mycket lättare att få arslet ur vagnen och gå till gymmet när man tänker “100kg bänkpress innan midsommar” jämfört med “min doktor säger att jag borde röra på mig”. Sista tiden har jag nästan blivit lite avundsjuk på människor som har tydliga mål och som verkligen satsar hårt för att nå dit, jag önskar att jag kunde ge mig själv en anledning att göra just det.

Patrik Andersson

En av mina goda vänner, Patrik Andersson (bilden ovan), jobbar just med sånt här, att hjälpa folk nå sina mål. Nu pratar jag inte om en fjollig PT i tajta linnen från better bodies, nu pratar jag om en 120kgs-kille med SM-silver i marklyft (och svenskt rekord: 360kg) som har bättre koll på läget än de flesta. För en tid sen så startade han upp ett projekt där han hjälper folk med skräddarsydda program för att nå väldigt högt uppsatta mål. I hans kundlista finns flera elitstyrkelyftare, bland annat finska Freddi Smulter som är flerfaldig världsmästare i bänkpress. Är man sugen på att bli riktigt seriös i sitt tränande så tycker jag verkligen att man ska kolla in Patrik och hans erbjudande hos Team 9001. Ett seriöst paket från Patrik tillsammans med ett medlemsskap på ett smutsigt källargym är fortfarande billigare (och bättre) än ett välstädat SATS i innerstan!

För oss som inte är riktigt så seriösa i vår träning men bara vill ha lite mer inspiration så rekommenderar jag ett medlemsskap på forumet Kolozzeum. Mellan forumets väggar finns mer kunskap än i hela PT-Sverige och allt som oftast en väldigt trevlig stämning. Där har jag hängt sen tonåren och kommer nog aldrig att sluta, rekommenderas!

Nu hoppas jag  bara på att jag kan bli frisk fort så att jag kan börja träna igen, det är ett sakta förfall av min kropp som pågår just nu, och så ska det inte vara när man är 23 år gammal…

Mvh,
Snåljåpen

5 comments

  1. Kolla in in Styrkelabbets hemsida oxå, finns mycket att lära speciellt om man vill förkovra sig i OLY.

    1. Daniel som driver styrkelabbet tränas av Patrik. För kunskapens skull ska man hellre vända sig till Patrik.

  2. Tränings är livet! Har möjligheten och “tvånget” att gymma på arbetstid minst 3 h i veckan. Kanon att ha tillgång till gymmet varje dag om man nu så vill. Dessutom sparar man pengar.

    Mvh

Leave a Reply