Moms, F-skatt och Bahnhof.

Aktiebolaget

Nu är det äntligen klart, momsregistreringen och F-skatt-hanteringen är äntligen klar. Jag hade egentligen förväntat mig att det skulle ta längre tid, och det är inte vanligt att man blir positivt överraskad av den Svenska administrationen, men det har alltså hänt.

Nu när det är klart så är jag egentligen redo att skicka ut mina första fakturor. Som system för min revision har jag valt PromikBook, ett moln-baserat verktyg som är gratis att använda så länge man inte använder deras tilläggstjänster. Att bolaget dessutom är noterat på aktietorget gör det hela ännu roligare. Än så länge är jag nöjd med systemet, det fyller de behov jag har i dagsläget. I framtiden är det möjligt att jag byter till Fortnox eller liknande ifall jag börjar intressera mig för lagerhantering och dylikt för böcker osv, men i dagsläget så är det alltså inte ett behov som jag har.

Bahnhof

Bahnhof rapporterade igår och herrejösses vilken fart aktien fick. Jag trodde på en fin rapport och ett par procents rörelse upp, men att vi skulle stänga på +7,5% igår hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig. Eller, egentligen ljuger jag nu, dessa rörelser på rapportdagar är vardagsmat på aktietorget men jag blev ändå tämligen överraskad av rörelsen i Bahnhof. Bolaget fortsätter att visa tillväxt med bibehållen hög lönsamhet vilket får mig att fortsätta imponeras. Fortfarande så är jag inte helt på det klara med varför aktien är så billig. Förra årets vinst ger P/E på 15 vilket är extremt lågt för ett bolag som har så fin och rejäl tillväxt som Bahnhof faktiskt har. Oavsett så är jag väldigt nöjd med mitt innehav just nu och tror att Bahnhof kommer fortsätta ge bra avkastning framöver. Med en direktavkastning på över 4% så är detta en skrattretande låg värdering. Jag önskar bara att jag hade mer pengar och kunde köpa fler.

Är tacksam för den som tipsar om negativa saker i fallet Bahnhof då jag själv letat förjäves.

Q1-rapporten i sin helhet finner ni HÄR.

Mvh,
Snåljåpen

 

2 comments

  1. Privatsidan kommer drabbas av svenskt momspåslag från 1 Jan 2015, istället för portugisiskt. Det är en av huvudanledningarna varför jag tror Bahnhof handlas med rabatt mot exempelvis DGC, som också är ett väldigt fint och växande bolag (men med en p/e multipel på över 20)

  2. Tyvärr är det till stor del en Aktietorgsrabatt, jmf med DGCOne som noteras på smallcap.

Leave a Reply