Köpa nu eller vänta? Vad ska jag köpa?

Nu när börsen är på fall så är det väldigt många vars köpfingrar börjat att klia enormt. Jag själv är en sådan person, och frågan jag ställer mig är om jag ska köpa eller om jag ska vänta mer och hoppas på lägre priser.

Jag tänker att det förstås aldrig är fel att köpa aktier till ett pris som ens egna värderingsmodell anser är rimligt eller attraktivt, oavsett om det kan bli billigare inom kort eller inte. Visst, det kanske inte är något genidrag att gå all-in vid ett tillfälle, men det är det aldrig, oavsett vart värderingen än befinner sig.

Jag har köpt på mig ganska mycket de sista veckorna men har ändå lite småpengar över ifall det skulle bli ännu billigare, men jag ser mig egentligen som fulltankad nu. På nuvarande nivåer finns det mycket jag vill köpa och de värderingar som jag tittar på kan jag faktiskt räkna hem utan större problem, någonting som jag inte kunnat på ett par månader. Exempel på sådana bolag är Handelsbanken, Bahnhof, SJR in Scandinavia, Castellum, Protector Forsikring, Atlas Copco, Hennes & Mauritz och, hör och häpna, Avanza Bank.

En intressant sak är att Didner & Gerge släppte sin kvartalsrapport för fonderna nyligen och där kan man läsa vad deras nya Small & Microcap-fond har tagit in i portföljen. Flera av mina bolag återfinns där vilket såklart inte är någon slump. Vem som apar efter vem låter jag bli att kommentera ;). Deras största innehav enligt bladet som kom är Bahnhof, vilket är ett av mina absoluta favoritbolag. Där återfinns 4,7% av fondens totala innehav. Ett annat intressant case är Zalaris där 3,5% finns. Det sista, och kanske mest intressanta, är att man också tagit in en del i Protector Forsikring som nu verkar utgöra lite drygt 2,1% av fondens innehav. I dessa 3 bolag tycker jag att det fortfarande går att komma in på bra nivåer, så har man lite pengar över så kan det definitivt vara läge. Protector är dessutom en riktigt fin utdelare som kommer gå väldigt fint fram mot utdelningsvåren ifall börsen stabiliserar sig.

Trots att jag har mindre tid än någonsin för börsen så var det längesedan jag var så intresserad av att köpa som jag är nu. Snart är det lön igen, och man kan ju bara hoppas att det fortfarande är köplägen då.

Mvh,
Snåljåpen

4 comments

Leave a Reply