barcelona

Viva Barcelona!

Idag när jag satt på kontoret och kollade in marknaden lite som hastigast så såg jag hur mycket Vardia har tappat sedan toppen på 32 NOK. Idag gick det att komma in för under 27 kronor vilket lockade allt för mycket, jag var tvungen att plocka in 400 aktier till! Tycker att alla nyheter som kommit från Vardia sista tiden har varit positiva, så jag från ett fundamentalt perspektiv så finns det egentligen inte mycket som pekar på att en nedvärdering ska komma. Den enda förklaringen jag har är en teknisk faktor, ett “säljtryck” som beror på att många småsparare har en tendens att sälja så fort det blir lite svajigt på toppen. När vi befinner oss på en högt värderad börs, som vi gör just nu, och man hittar undervärderade bolag som är populära bland småsparare så är det precis sånt här som skapar de möjligheter man behöver agera på. Åtminstone anser jag det.

Utöver det så har jag köpt in ytterligare en aktie som jag kommer att få anledning att återkomma till mer framöver. Bolaget är norska Zalaris som jobbar med outsourcning av HR och lönetjänster. Verksamheten påminner lite om bank/försäkring med mycket inlåsning hos kunderna där väldigt få byter leverantör väl man outsourcat och fått till ett bra samarbete. Något som gör caset extra intressant är att Didner & Gerge har plockat in detta bolag i sin nya Small & Microcap-fond vilket jag tror kan leda till att många tar rygg på detta framöver. Snart kommer vi till kvartalsskiftet när jag tror att fondens totala innehav kommer att rapportera och det kan absolut vara så att flera småsparare hakar på, åtminstone tror jag det. Frågan är ju förstås om detta får någon effekt på aktien eller inte, det är någonting jag ser fram emot att få se.

Nä, nu har det varit alldeles för mycket jobb den sista tiden så vi tar och reser bort igen. Den här gången är det Barcelona som gäller men på företagskonferens istället. Såklart är det inte semester, men bara att få byta miljö gör att det känns lite ledigt ändå.

Förvänta er inga stordåd härifrån förrän jag är tillbaka igen på tisdag. Trevlig helg!

Mvh,
Snåljåpen

5 thoughts on “Viva Barcelona!

 1. petrusko

  Intressant att följa de stora/bra fonderna och syna de investeringar de gör. Jag kanske spanar närmre på det i framtiden. Om jag kände till en stor/bra svensk fond med samma inriktning som mig hade jag följt den på direkten.

  Ha det gött i Barcelona

  Mvh petrusko

  Reply
 2. Sirre

  Hej,
  Var kan du se att D&G köpt Zalaris?
  Finns ju varken rapporter eller info på deras hemsida, Morningstar eller Avanza…

  Reply
 3. Andreas

  Har du sett nån analys av Zalaris nånstans ? Intjäning ser inte lysande ut tycker jag. Runt 0.5 NOK för 9 första månaderna om man räknar bort kostnad för IPO. 4-traders säger dock 2.24 för 2015.

  Jag fattar inte riktigt EPS i Q3 rapporten. Där står eps 4.68 för 2013 men de verkar räkna med mycket färre aktier runt 3 miljoner. Vad jag förstår så har antal aktier ökat från ca 17 miljoner till 19 i nyemissionen

  Reply

Leave a Reply