Minskar lite

minskat lite

Den sista tiden så har börsen gått riktigt starkt och min portfölj har såklart följt efter. Portföljens all-time-high slås nästan dagligen vilket såklart är kul att se. Hur kul det än är med ständigt stigande börskurser så får man ändå lite kalla kårar om man är fundamentalt lagd, vilket jag vill anse att jag är. De innehav jag nyss plockade in som relativt köpvärda är idag inte alls speciellt billiga och jag är snarare sugen på att minska mina innehav än på att öka. Därför kommer jag nu ta tillfället i akt och sälja av en liten stek i flera av mina innehav för att få ner risken lite. De innehav jag kommer minska i är:

Berkshire Hathaway
Castellum
Handelsbanken
Unibet
SJR

Samtliga innehav finns kvar i portföljen, det är bara lite på toppen som ska skrapas av. Castellum är numera störst, följt av Bahnhof och sedan Handelsbanken.

Mvh,
Snåljåpen

4 comments

 1. Minska Castellum? Anser du den kursen vara så “övervärderad” idag? Själv tror och anser jag den ha mer att ge:) Dock har jag full förståelse för hur du tänker och tror säkert jag skulle haft samma tankar om jag haft en större avkastning. Är det ngt speciellt med Castellum som gör att du väljer att sälja av, eller är det enbart på att du vill minska på innehaven pga. dess stora del av väskan samt fina avkastning?

  Mvh

  1. Tycker inte Castellum är speciellt övervärderat, snarare är det rimligt värderat just nu. Men ett bolag som enbart är rimligt värderat ska inte vara det största innehavet, åtminstone inte enligt mina teorier. Jag minskar därför lite och letar efter andra alternativ, jag har några utländska bolag i kikaren ;).

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply