Munksjö har vaknat!

munksjö
Foto: SVT

Igår var det äntligen dags för Munksjö att få sin dubbelnotering avklarad. Som jag skrivit om tidigare så har bolaget enbart varit listat i Helsingfors med en ganska begränsad float vilket då lett till en näst intill obefintlig omsättning. Min tes var att bolaget var lågt värderat då men att värderingen inte skulle upp eftersom att utbudet av aktier var för dåligt. I dubbelnoteringen så håller EQT på att sälja ut sitt innehav som alltså varit lite drygt 10% av total aktiestocken. Det är alltså inga nya aktier som trycks ut utan EQT ökar likviditeten genom att sälja sina egna aktier, och där är min teori att det kommer öka intresset.

Aktien har börjar röra på sig nu och jag tror att vi har en väldigt spännande tid att se fram emot de närmsta veckorna. Det här är en kortsiktig spekulation från min sida som nu verkar vara på väg åt mitt håll. Jag köpte en bra bit från botten och under tiden har jag inte varit så övertygad som jag kanske borde ha varit. Nu när aktien rör sig åt rätt håll så kommer självförtroendet krypandes igen och det känns återigen bra i magen. Nu ska vi bara se vart aktien tar vägen framöver :).

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply