2014, ett år med Snåljåpens blogg

snåljåpen 2014

2014 är äntligen slut och det är dags att titta tillbaka på vad jag skrivit under året och vad som hänt på bloggen. Framförallt så har det varit många fler besökare än jag någonsin vågat önska. Trots mindre än hälften så många inlägg jämfört med föregående år så har besökarantalet ökat nästan 3 gånger! Bloggen är inte Sveriges största, men en, i stort sett permanent, plats på topp 5 har jag åtminstone lyckats snappa åt mig. Med Lundaluppen borta ur matchen så blir det lättare att sikta på toppen ;).

Förra året så såg besökandet och reklamintäkterna (enbart AdSense) ut på detta sätt:

Statistik20132014
Inlägg372185
Unika besökare3539086081
Sidvisningar195216557099
Flest besök en dag17437802
Inkomster1823,449588
Inkomst/inlägg4,9051,85

Om man ska titta på statistiken och utifrån detta dra slutsatser om vad som lockar flest läsare så är det onekligen konkreta idéer och tips om vad som kan vara köpvärda aktier. Här är 2 av de mest lästa inläggen!

5 köpvärda aktier!

Så här skulle jag investera 100 000 kr!

Årets mest lästa inlägg var det om den sänkta räntan från 3:e juli. Det har jag mycket att tacka Avanza för med snygg inlänkning, tack!

Utöver det så är det mina stående sidor på bloggen som lockar absolut flest läsare. Min sammanställning av länkar till andra bloggare lockar en hel del klick samtidigt som film- och boktipsen ligger tätt bakom i toppstriden. Med den podcastinflation vi upplevt sista året så har jag självklart en samlingssida med de podcasts som jag gillar! Har ni inte kikat in dessa redan så gör det pronto!

Ett inlägg som jag själv skulle vilja lyfta fram som jag själv är nöjd över att det hamnat högt upp är ett inlägg om hur man värderar aktier. Jag tycker själv att det är väldigt pedagogiskt, vilket jag har Mariusz Skonieczny att tacka för. Inlägget hittar ni här.

En sak som får mig att dra på smilbanden är att intervjun med Lundaluppen fortfarande lockar en hel del läsare, trots att intervjun är över ett år gammal. Om man filtrerar bort för de sidor jag har i menyraden överst så ligger Lundaluppen på 8:e plats över mest lästa inlägg 2014. En profil som onekligen kommer bli saknad. Har ni inte läst intervjun så är det hög tid nu! Dessutom är Lundaluppens blogg fortfarande den 4:e största källan till besök på bloggen. Avanza, Twitter och 4020 är de enda som ligger före!

Aktieingenjören vinner priset för mest aktiva kommentator med 39 kommentarer över året. Aliaset “Anders” kommer in på 34, följt av TryggFramtid på 17.

Nej, nu är det dags att lämna 2014 bakom sig och blicka framåt. Även om jag flera gånger övervägt att sluta skriva så känns det inte som om det är dags för mig riktigt ännu. Jag har nog lite kvar att ge!

Mvh,
Snåljåpen

 

5 comments

 1. Kul sammanställning, är intäkterna före eller efter skatt?

  Som testare kan jag bjuda på några mindre “buggar” som finns i inlägget:

  “2014 lider mot sitt slut” 2015 idag eller? Gissar att du skrivit inlägget innan och först publicerat det nu?

  “Årets mest lästa inlägg var det om den sänkta räntan från 3:e juli” förekommer 2 ggr på olika ställen.

  I övrigt intressant läsning, gillar bredden på innehållet bortom enbart aktier

  1. Intäkterna är före skatt, precis så som google betalar ut dom.

   Tackar för korrläsningen, precis som du säger så skrevs det innan nyår och skrevs väldigt slarvigt. Nu har jag däremot korrigerat och det ser bättre ut.

   Sen, tack för dom vänliga orden! Jag tycker själv att det är absolut roligast att skriva om sådant som inte är så strikt inrutat på just aktier.

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply