2014 – ett kort bokslut

bokslut 2014

2014 är nu avslutat och det är därmed dags för ett litet bokslut. Det har varit ett händelserikt år med en, i mina ögon, fantastiskt utveckling. Jag är extremt nöjd och är till och med så nöjd att jag börjar förtjäna en riktig smäll i magen från börsen. Jag har egentligen bara åkt på en enda smäll, Northland Resources, och utöver det har utvecklingen varit fantastiskt, samtliga år. Nedgången 2011 lyckades jag parera, 2012 så spöade jag index flera gånger om och snittet sedan 2009 landar nu alltså på 29,40% per år. På 6 år är det alldeles för kort tid att dra några slutsatser, och det är egentligen först i år som summorna börjat bli ordentligt kännbara. I ärlighetens namn så har det mest varit lekpengar fram till 2013. Totalt just nu så ligger den sammanlagda portföljen på strax över 700′ vilket är långt mer än jag vågade drömma om när bloggen startade. Visst hade jag planer och tankar, men trodde jag på det?

2014 i siffror (2013 inom parantes)

Årets avkastning: 33,01 % (16,50 %)
Antal avslut: 131 st (79 st)
Mest handlade aktie: Protector Forsikring, 10 avslut
Mest lönsamma innehav: Protector Forsikring, 24 759 kr
Affär mest nöjd med: Scania, köp 188,91 (24:e april), sälj 198 (2:a maj)
Affär minst nöjd med: Whole Foods Market. Orkade inte rida ut caset och missade uppgång på 30%

Nu är det dags att vända blickarna mot 2015, ett år som förmodligen kommer bjuda på mycket större utmaningar än 2014 gjort.

Lycka till!

 

Mvh,
Snåljåpen

7 comments

  1. Tack! För 2015 så tror jag mest på Munksjö och Vardia. Om Vardia fortsätter att leverera så kan det bli “ett nytt Protector” under 2015. Munksjö har redan visat sig vara ett bra case, och fortsätter man öka sina marginaler så finns det mycket kvar att ge. Näst efter det har vi Zalaris, men jag tror det dröjer längre innan det börjar visa sig ordentligt.

   Mvh,
   Snåljåpen

  1. Långsiktighet tycker jag är någonting som är väldigt missförstått. Jag är långsiktig i de flesta placeringar jag gör, men i år har mina case förverkligats mycket fortare än väntat vilket drivit upp aktiviteten och handelsfrekvensen. Dessutom så är jag allergisk mot eviga innehav, jag tycker det är svårt att se idag vilka bolag som kommer vara bra bolag om 10 år så det håller jag mig ifrån. Min kristallkula sträcker sig inte så långt framåt så jag vill inte lura mig själv genom att gissa 10 år framåt. Jag har gjort en del kortsiktiga affärer men de flesta innehav är 3-24 månader.

   Mvh,
   Snåljåpen

 1. Munksjö har gått riktigt bra på senare tid. Jag antar att du har kvar dina aktier, hur ser du på 2015 för Munksjös del?

  1. Jag har sålt av en liten del men sitter kvar med majoriteten. 2015 tycker jag ser fortsatt positivt ut och jag är mycket positivt inställd till aktien. Jag kommer att släppa lite mer på 10€ för att säkra men resten kommer jag att behålla 2015-2016 för att se vad som händer. Om det blir fortsatta marginalförbättringar så är det inte alls omöjligt med +50% till inom ett par år.

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply