Ny laddning böcker!

böcker

Japp, nu har det kommit en ny laddning böcker hit hem så nu hoppas jag att hitta lite tid till att läsa innan lilla junior dyker upp i familjen. Hursomhelst ska jag nu försöka hitta åtminstone någon timme om dagen till att plöja lite, det ska ju inte vara några problem.

 

Investing: The Last Liberal Art – Robert G. Hagstrom

En bok om investering ur ett lite bredare perspektiv från författaren av The Warren Buffet Way. Författaren förklarar hur investeringar fungerar genom att dra referenser och kopplingar till t.ex. biologi, matematik, filosofi osv. Har blivit tipsad om boken ett flertal gånger och nu är den äntligen inköpt!

I skrivande stund 202 kr på Bokus och 229 kr på CDON.

Start with Why – Simon Sinek

“How great leaders inspire everyone to take action.” En genomgång av olika ledare och vad de har gemensamt, nämligen förmågan att ställa rätt fråga: why? Lite mer popkulturell modern managementlitteratur, kanske är en semesterbok egentligen?

I skrivande stund 121 kr på Bokus132 kr på Adlibris och 129 kr på CDON.

The Box – Marc Levinson

En bok som Bill Gates himself ofta rekommenderar. Bokens subtitel säger egentligen allting om vad den handlar om: “How the Shipping Container Made the World Smaller and the World Economy Bigger.” Det kan låta väldigt smalt och tråkigt, men när man tänker efter så har ändå containerfrakten förändrat världen, och det ska bli intressant att få se exakt hur!

I skrivande stund 147 kr på Bokus152 kr på Adlibris och 159 kr på CDON.

Tjänsteinnovation – Anders Gustafsson

I en värld där allt mer tillväxt kommer från tjänsteförsäljning så känns just tjänsteinnovation som ett hett ämne. Det sägs att boken beskriver vad tjänsteinnovation är och hur man ska arbeta med det. Det känns definitivt aktuellt för en investerare som spänner ögonen i tjänstebolag.

I skrivande stund 288 kr på Bokus287 kr på Adlibris och 278 kr på CDON.

 

Är det någon som har läst någon av dessa böcker och kan rekommendera dom? Framförallt är jag nyfiken på vilken jag ska börja med :).

Mvh,
Snåljåpen

 

4 comments

 1. Kan varmt rekommendera The Box. Sen så mår man bra av att läsa lite skönlitteratur emellanåt. Det finns bloggar om det. Det har kommit massor av böcker om investeringar de sista åren, främst på engelska. Dock så är det lättare att läsa på svenska för de flesta av oss, så du får gärna rekommendera böcker på det språket. Men listan ser bra ut, måste säga det. 🙂

  1. Kul! Verkar inte vara speciellt många här på hemmaplan som läst The Box, men den får helt sjukt bra recensioner. Vad det gäller skönlitteratur så säger jag inte emot, även om jag själv har svårt för det. Det finns så extremt många non-fiction böcker som jag ännu inte läst, och för varje skönlitterär bok jag läser så känns det som jag lär mig mindre än jag skulle gjort om jag läst något annat. Kanske är det någon form av avancerad optimeringsnoja eller bara ren och skär ADHD, vad vet jag :).

   Mvh,
   Snåljåpen

   1. Olle har du läst: Investing – The Last Liberal Art ännu? I så fall kommer du nog fundera lite extra på vad du skrev här ovan 😉 Enligt den boken bör man ju läsa mer utanför sitt område(ekonomi) för att bli bättre på just sitt område. Dags för mig att plocka fram den dammiga Don Quijote och försöka förstå den. Fast jag är i och för sig en nybörjare på ekonomi så för mig kanske det är okej att fortsätt med ekonomi titlarna ett tag till? 🙂

    Allt Gott
    /Daniel

    1. Jajjemen, en av de bättre böcker jag läst någonsin. Håller helt med författaren att allmänbildning är det starkaste man kan ha som investerare.

     För övrigt, läs Bill Bryson’s A short history of nearly everything!

     Mvh,
     Snåljåpen

Leave a Reply