Nytt uppdrag – Hej Avanza!

avanza

Efter att ha tagit det relativt lugnt och jobbat med diverse mindre saker sedan nyår så har det nu blivit dags för mig att ta tag i ett nytt uppdrag på riktigt. Tankarna har gått varma i huvudet på mig, vad är det jag egentligen vill jobba med? Vill jag fortsätta att utvecklas inom testledning och teststrategi? Vill jag jobba mer med förvaltningsmodeller? Kanske jag ska hoppa på ett nytt implementationsprojekt? Mitt i dessa tankar så fick jag ett relativt oväntat förslag från Avanza om att börja arbeta åt dem på konsultbasis. Jag har länge funderat över hur jag ska kunna ta ett steg lite närmre finansbranschen, så när denna möjlighet dök upp så var jag inte speciellt svårövertalad.

Nu konsultar jag alltså åt Avanza i ett uppdrag som inte är speciellt IT-nära. Jag sitter i ett mindre projekt på marknadsavdelningen där jag kommer få stor nytta av mitt intresse samtidigt som jag känner att jag kommer kunna utvecklas rejält inom flera områden. Jag är säker på att många av er kommer att få ta del av det jag producerar utan att nödvändigtvis få veta att det just är jag som ligger bakom det. Lyckas ni lista ut vad det är? Vi får se ;).

Att konsulta åt en bank på midcap är förstås väldigt sexigt och spännande på många sätt, även om myntet förstås har en baksida. Projektet jag arbetar i kommer att matas med mycket data och statistik vilket gör att jag kommer att innefattas av den klassiska månadsregeln. Det innebär att jag inte kommer att kunna köpa och sälja aktier med vinst om ägandet har varit kortare än 30 dagar. Mina små day-/swingtrades som jag börjat göra allt mer frekvent de sista veckorna får alltså hamna på paus en stund.

Det här är någonting som förstås känns tråkigt, även om jag själv ser på det som en möjlighet. Framförallt kommer jag att kunna fokusera bra på mina arbetsuppgifter, men också kommer det tvinga mig till att göra mindre kortsiktiga placeringar. I en tid där börsen börjar kännas allt mer dyr så kanske det rent av är bra för min avkastning. Jag känner att risken bör skalas ner, och detta kanske kan hjälpa mig att göra det.

Hursomhelst känner jag mig lyckligt lottad i denna möjlighet och ser sjukt fram emot att få jobba med stimulerande arbetsuppgifter och kompetenta kollegor. Det här ska bli sjukt kul!

Mvh,
Snåljåpen

8 comments

  1. Grattis till dig och Avanza! Så det är därför kursen rusat sista tiden 🙂

    Vill du fördjupa dig angående test inom finanssektorn så tycker jag att det är dags att du börjar följa mig på Twitter: @StefanThelenius 🙂

    /Stefan

Leave a Reply