Olle Qvarnström

Fullt ös

Ingen rast, ingen ro. Här är det fullt upp trots att knappt ett halvt öga hinner kastas på börsen. Istället är det fullt upp med arbete i företaget samtidigt som jag försöker träffa lite olika investeringsbara företag. Igår var jag hos Avanza och träffade deras vd, Martin Tivéus, i ett par timmar som dessutom förevigades digitalt. Bilden ovan hintar om hur, men det slutgiltiga resultatet får ni vänta på :).

Imorn beger jag mig till Kista och träffar Cloettas IR-ansvarige, Jacob Broberg, för ett första möte. Vem vet vad det leder till, avsett är det ett bolag som intresserar mig väldigt och det ska bli intressant att få en ordentlig känsla för bolaget mer än den jag lyckas läsa mig till genom årsredovisningarna.

Utöver det så släppte Kopparbergs en trevlig rapport idag med fortsatt stabil tillväxt. Man fortsätter att se positivt på helåret även om man reserverar sig för att valutaeffekterna kan gå åt fel håll. Tycker det känns skönt med ett företag som är ganska försiktiga i sin framtoning trots att allt gått perfekt de sista åren.

Mvh,
Snåljåpen

2 thoughts on “Fullt ös

 1. Carl Becht

  Tänkte fråga ang. Norge. Hur smart var det att BSU-spara, blev det problematiskt att köpa bostad i Sverige sedan? Dessutom har Norge rätt höga räntor men för en som vill ha rätt stor cash tror du det kan vara smart att allokera en stor del av sitt kapital i norge även när man flyttat hem t Sverige?

  Reply
  1. Olle Qvarnström Post author

   Det var busenkelt att komma ur BSU-sparandet. Bara säga till banken att man ska använda pengarna för köp av bostad utomlands så får du ett uttag. Det värsta som kan hända är att skatteetaten kommer efter dig och vill ha intyg på ditt bostadsköp, men om du nu faktiskt har köpt en bostad så är det ju inget konstigt alls.
   Jag hade inte kvar mina pengar där efter jag flyttat hem speciellt länge eftersom det blir lite krångligt med skatt. Avkastningsskatten är ju skattefri om du bor i Norge, men om du bor utomlands blir det annorlunda (Fråga mig inte hur).

   Men kör på BSU så länge du bor i Norge iallafall, bra skit!

   Mvh,
   Snåljåpen

   Reply

Leave a Reply