InXL – en återblick

inxl

I januari skrev jag en kort artikel om InXL, ett av de mest spännande bolagen vi har i Sverige just nu. Då hade man precis kommit överens om att sälja två dotterbolag och hade genom det föreslagit en extrautdelning om 1 kr per aktie. I inlägget så gav jag flera spådomar, jag tänkte lite snabbt se igenom vad det var som jag sa och vad som har hänt sen dess.

1. Bolagsstämman säger ja till förslaget om försäljning av Mashie och Grade

Check. Detta inträffade utan problem.

2. Extrautdelning om 1 kr kommer vilket då omnämns i mindre press

Nja. Extrautdelningen fick ingen större spridning utan förblev relativt anonym även om det nämndes en del på twitter att direktavkastningen hamnade strax under 20 %.

3. Bolaget lägger ifrån sig namnet InXL och listas som Avensia (någon gång under 2015)

Check. Mitt i prick. Detta var sjukt väntat eftersom InXL i sig inte är något starkt varumärke och eftersom Avensia är den nya stora satsningen.

4. Grundarna/huvudägarna säljer ifrån sig en del av kakan till institutionella investerare och till marknaden (2016)

Check. Även om detta inträffade tidigare än väntat. InXL gjorde en stor ägarspridning via Avanza och fick 1400 nya aktieägare.

5. Avensia byter till Small Cap av PR-skäl, varumärkeskännedom etc. (någon gång under 2016)

To be continued. Jag kan fanemig lova att detta kommer ske innan 2016 är slut om marknaden inte har kollapsat totalt. Detta är ett steg helt i rätt riktning och ett bra steg ur just varumärkeskännedom.

6. Jag säljer och har  gjort en fin vinst (kan inträffa när som helst på vägen, men gissningsvis sent 2016-tidigt 2017)

Check. Jag sålde faktiskt hela innehavet relativt omgående och kommer nu köpa tillbaka inom kort. Aktien punktbevakas och finns snart i portföljen igen.

 

Utöver det hade jag en profetia om att Robin Gustavsson skulle ta över som VD för hela bolaget i och med namnbytet till Avensia. Det känns mest naturligt eftersom han idag är VD för Avensia och även är en av grundarna. Detta skrev jag tyvärr inte i bloggen utan har bara har nämnt på twitter och i olika ekonomisällskap. Även om jag inte kan bevisa det så måste jag ge mig själv en poäng för det :).

InXL fortsätter göra allting rätt och jag är fortfarande lika imponerad. Värderingen är inte i lägsta laget men lyckas man exekvera sin strategi enligt plan så finns det anledning att tro att det kan bli bra även framöver. Det ska bli riktigt spännande att se vart man väljer att lägga sitt krut framöver. Blir det stora utlandssatsningar? Vart är det potentialen och betaljningsviljan finns? Jag köper in en liten post och fortsätter bevaka, ser jag att det fortsätter röra sig åt rätt håll så ökar jag.

Mvh,
Snåljåpen

4 comments

  1. Köpte 1000 st i våras efter erbjudandet utan courtage, köpte 100 till nyligen.. verkar fortfarande minska.. undra om man ska avvakta och köpa fler framöver utifall den minskar mer..

Leave a Reply