arcoma

Videointervju: Arcoma

För ett par veckor sedan var jag som bekant i Göteborg på Sedermeradagen och träffade en rad olika bolag. Flera av intervjuerna jag gjorde har publicerats, men inte den om Arcoma!

Till skillnad från flera av de andra bolagen som var på plats så är Arcoma ett mer moget bolag med produkter som funnits betydligt längre på marknaden. Växjöbolaget grundaades 1990 och har sedan dess jobbat upp sig till en bas om 55 anställda i dagsläget.

Arcoma tillverkar och säljer digitala röntgensystem. Historiskt så har man använt klassiska röntgensystem där man använder film vilket nu håller på att utvecklas till att bli digitalt (tänk övergången till digitalfoto, samma grej).

En sak som är intressant med Arcoma är att man har OEM-avtal med några väldigt stora bolag vilket förstås ger bolaget en del cred. Trots detta så har man inte lyckats nå någon stabil lönsamhet ännu. Lyckas man få marginalerna hamna på rätt sida av nollstrecket så kan det absolut bli en spännande resa framöver.

Värderingen på bolaget är i dagsläget ca 62 miljoner vilket ger ett P/S-tal på under 0,5. Under 2014 växte man omsättningen med lite drygt 20 % samtidigt som kostnaderna med ca 8 % vilket gör att man landar på ett positivt rörelseresultat för året. Även om jag inte vågar spekulera i denna akties rörelse framöver så förstår jag om andra vill göra det. Fortsätter man att visa bra siffror även under Q2 (Q1 gav resultat efter skatt på 0,7 msek) så tror jag att det kommer kunna bli rejäla rörelser i aktien.

Är det något för dig? Börja med att titta på intervjun med vd Jonas Salomonson.

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply