Johan Tinnerholm

Videointervju: GWS Production AB

Fotot ovan är taget av Björn Falkevik på FKDV Social Video.

GWS Production är ett riktigt spännande bolag hemmahörandes i Skåne. Efter det att intervjun hölls med Johan Tinnerholm, bolagets analyschef, så stod vi en lång stund och pratade om bolaget. Det som var intressant var att även min kamerakille fick intresset väckt, vilket säger en del om att produktens enkelhet.

GWS Production AB har en produkt som de kallar för Safeture. Grundtanken med produkten är kunna ge information relevant för personer som är på resande fot. T.ex. om någon anställd råkar befinna sig i ett område som precis drabbats av jordbävning så ska Safeture kunna hjälpa den utsatta personen hitta hjälp samtidigt som företagets hjälps hålla koll på personen och hjälpa till. För att kunna göra detta effektivt så behöver man förstås ha tillgång till en stor mängd data från världen över, någonting man gör genom ett eget system som man själva anser att man är världsledande på.

Det jag gillar med modellen är att den är skalbar, modern och i teorin ganska enkel att sälja in. I praktiken är jag däremot skeptisk till att den faktiskt är så hima lätt att sälja in. Det är svårt att kvantifiera vinsten av att ha denna produkt även om det är lätt ur ett moraliskt och magkänsle-perspektiv.

Mina plus:

  • Riktigt bra idé!
  • Skalbarheten är bra. När plattformenväl är byggd så är det bara försäljningen som sätter gränser.
  • Sjukt bra intryck av bolagets representanter. Genuin entusiasm och stort intresse.
  • Stor potential på konsumentmarknaden

Mina minus:

  • Svårsåld produkt. Svårt att visa ROI utan man måste nog snarare försöka sälja på samvete och moral, vilket inte är lika lätt
  • Man är en väldigt liten aktör. Vad hindrar de riktigt stora drakarna från att komma in och ta hela marknaden?

Vad jag skulle vilja:

Jag skulle vilja att man ändrade sitt fokus mot konsumenter för att nå ut fort och för att därigenom billigt och snabbt nå en stor varumärkeskännedom. En gratis “lite”-version av appen tror jag vore ett smart drag att dra fram så fort som möjligt. Att bygga varumärke genom direktförsäljning mot stora företag tror jag kommer ta för lång tid där risken att bli omsprungen ökar hela tiden.

Är det här en investering för dig? Jag låter bolagets analyschef, Johan Tinnerholm, förklara själv i min intervju.


Vad tycker ni. Är det här en intressant modell?

 

Mvh,
Snåljåpen

 

One thought on “Videointervju: GWS Production AB

  1. Pingback: Portföljen just nu - juni 2015 - Snaljapen.se

Leave a Reply