oncology venture

Videointervju: IPO-aktuella Oncology Venture

När man testar läkemedel så gör man det mot en stor grupp människor. Om läkemedlet är effektiv så kommer det att fungera på en del av dessa människor, men inte nödvändigtvis på alla. Teoretiskt så skulle kanske detta läkemedel fungera på 15 av 100. Det vore förstås fantastiskt om man kunde hitta dessa 15 innan man testar läkemedlet, vilket är vad Oncology Venture tror sig klara av. Självklart kan man inte identifiera dessa fullt ut, men genom att välja ut en specifik testgrupp så tror man sig kunna öka sannolikheten för att läkemedlet fungerar. Ganska spännande, eller hur?

Oncology Venture verkar vara ett litet venture capital-bolag som finansierar olika projekt som misslyckats i någon studie. Kanske är inte läkemedlena tillräckligt effektiva i testgruppen men ändå gav bra resultat. Genom att ändra testgruppen vill man göra ett nytt försök, få bättre resultat och således försöka kommersialisera produkterna. Att man väljer att notera ett danskt bolag i Sverige tycker inte vd är konstigt, han påpekar att börsklimatet i Danmark är för svagt och att marknaden är betydligt hetare i Sverige, någonting som vi förstås fått känna av.

Bolagets vd har lång erfarenhet från branschen, bland annat som ordförande i WntResearch, och är väldigt karismatisk som person, det är inte svårt att förstå att han lyckats resa kapital tidigare. Detta är ett bolag som är väldigt långt från lönsamhet även om konceptet i sig är väldigt spännande. Man kommer att notera sig på Aktietorget under andra halvan av juli och förutsatt att ingenting händer på marknaden så bör det kunna bli ganska häftiga rörelser initialt.

Är det något för dig? Se min intervju som jag gjorde med bolagets Vd, Peter Buhl Jensen, under Sedermeradagen i Göteborg.

Mer läsning om bolaget finns samlat hos Sedermera.

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply