Nytt ATH och tur

all-time-high

I fredags när börsen stängde så var det ett faktum, portföljens all-time-high hade slagits!

Anledningen till att portföljen låg på all-time-high trots att börsen har en bit kvar till årshögsta är att jag minskade min aktieexponering i början på juni, vilket då ledde till att min portfölj hade ett litet skydd mot Grekland. Visst, portföljen gick verkligen ner ändå, men inte så mycket som den skulle gjort om jag legat fullsmetad.

Att jag viktade ned just då och på vis klarade mig bättre har mycket med tur att göra, som det ofta har. Jag tyckte väl att det började se lite mörkt ut på himlen samtidigt som det inte fanns så mycket positivt att se fram emot börsen. Samtidigt har vi ledsnat rejält på vår bil där hemma och är på jakt efter en ny. Detta ledde till att jag började sälja av lite skvättar för att frigöra till bilköp, som då råkade vara väldigt vältajmat.

Någonstans vill jag ändå tro att mycket av det jag gör kommer från skicklighet och någon form av insikt, men att hävda att så alltid är fallet blir bara löjligt. Jag har byggt mitt liv på tur, så varför skulle portföljen vara ett undantag?

Just nu ligger portföljen med ca 77 % aktier, 1 % optioner och resten likvider/räntefonder.

Mvh,
Snåljåpen

6 comments

 1. Det handlar om tur när man letar efter trygghet.. Den mänskliga hjärnan funkar oftast så. Själv sprider jag mina risker för att dra ner risken. Men betyder säkert också att jag bara kommer hamna på index eller möjligtvis knappt slå index.
  För att slå index behöver man ta stor risk. T.ex. skulle man kunna satsa bara på läkemedelsbolag på mycket lång sikt men man vågar inte, även om en del av hjärnan annars säger att det antagligen är mycket klokt.

 2. Hej Olle

  Först vill jag tacka för en trevlig blogg, både rent generellt men även mer specifikt dina intervjuer som är högt uppskattade av mig. Fortsätt gärna med dem!

  Tänkte fråga dig om det fortfarande är ATH om du räknar med all eventuell belåning. En fråga som själv jobbar med för tillfället.

  Ha det bra så länge
  Hälsar Utdelningsseglaren

 3. Hej Olle, trevlig och intressant blogg du har.
  Jag har letat på avanza för att få fram samma översiktsbild som du visar ovan men finner den ej, har du möjlighet att snabbt säga vilken meny/rubrik du går in under?
  Mvh
  Jan

Leave a Reply