Nu har jag sålt alla Unibet!

Unibet

Ja, nu har jag äntligen gjort det, jag har sålt alla mina Unibet. Unibet har varit en av de bästa aktierna jag haft, någonsin, men nu kunde jag bara inte blunda längre, jag tycker priset blivit alldeles för högt.

Olle Jacobsson som skriver på bloggen “Jakten” skrev ganska bra om ägandet i Unibet igår. Unibet är lite av ett ägarlöst bolag där majoriteten av ägandet kommer från svenska och internationella fonder. Inflödet i dessa fonder har förstås lett till nettoköpande i Unibet vilket förstås varit en bidragande faktor till den fantastiska kursutveckling som Unibet fått uppleva under 2015. Många fonder har haft Unibet som ett av sina största innehav, och det kan vara värt att reflektera över.

Den sista tiden har vi sett stora utflöden från svenska börsen där “strecket” sålt stora volymer vilket varit en bidragande orsak till att index vänt ner. Vem, vad eller vilka som står bakom strecket är förstås svårt att säga något om även om det finns många som spekulerar. Det som KAN hända är förstås att detta fortsätter vilket vänder de enorma privatspararinflödena till utflöden, framförallt från de svenska fonderna som fått se fantastiska uppgånger under nästa år. Om dessa pengar ska ut och Unibet är ett stort innehav, då vet vi vad som borde hände.

Men det är inte därför jag säljer Unibet, detta är bara intressanta reflektioner jag gjort efter affären. Anledningen att jag säljer är helt enkelt för att Unibet blivit för dyrt och att jag inte har någon säkerhetsmarginal kvar på min värderingsmodell. Bolaget kan absolut fortsätta att överträffa förväntningarna, men det gillar jag inte att ha som base case i en värdering. Jag vill att det ska kunna gå bra för aktien även om inte alla förväntningar överträffas av bolaget. Stjärnorna ska kunna stå lite snett och det ska ändå gå vägen. Så ser inte verkligheten ut i Unibet idag, fallhöjden är stor och förväntningarna höga.

Jag har sålt och bevakar extremt nära från sidlinjen. Jag vill verkligen äga Unibet, men inte till vilket pris som helst.

Mvh,
Snåljåpen

5 comments

 1. Jag köpte Unibet i april och har fått vara med om en ökning på 75%. Tyvärr småsummor i insats men är också lite tveksam till att ligga kvar nu efter splitten. Den här uppgången såg jag inte alls så jag har inte riktigt kunna förhålla mig till sälj.

  Men det kanske är dags.

 2. Hej!

  Intressant helt klart det ni skriver. Hur ser ni på att behålla till trots att det kanske faller lite?
  Jag jagar konstant billiga case för att köpa och behålla och sedan ta del av utdelningarna. Mitt anskaffningsvärde i ungbet ger mig lite mer än 6% i direktavkastning och portföljen har många andra papper såklart. Är dessa aktier då inte bra att ha kvar och se som fina utdelningspapper ? – Visst kanske sälja och invänta dipp och köpa flera aktier kanske?

  tack för det bloggande du gör!

 3. Måste säga att jag är imponerad över dina investeringar. Har följt dig ett bra tag och tycker du är riktigt duktig. Vart investerar du vinsten? 🙂 Hur är placeringsstrategin nu när börsen rasar? Bör man hålla sig till defensiva bolag eller tror du på nått fynd inom verkstad/bank? Mvh Patrick

 4. Tjenare,
  Själv hade jag nog behållit Unibet. Har ju inte gjort någon analys, så chansar egentligen bara. Vill helst aldrig sälja ett bolag.
  Nu till min seriösa fråga: Jag driver en wordpressblogg och har precis skapat en bloggroll på den. Dina inlägg ser lite skumma ut då de är skrivna av Partic. Vet du hur man kan lösa detta?

  Allt got
  /DanielWikstrom

Leave a Reply