Semestern är slut

Sist jag skrev någonting här på bloggen var på min födelsedag den 30:e juni, mycket har hänt sedan dess även om ni kära läsare tyvärr inte fått ta del av speciellt mycket. Anledningarna är flera, den främsta är förstås att jag passat på att ta ordentligt med semester. För första gången så har jag ett jobb som verkligen får lågsäsong i juli, och för första gången har jag därför kunnat vara ordentligt ledig.

Nu är iallafall semestern över och Finwire Media har börjat snurra igång. Igår gick vi dessutom ut med att vi anställt vår andra producent, Victor Björklund. Så nu ska vi expandera ytterligare, träffa ännu fler företag, göra ännu snyggare produktioner och ha jävligt mycket roligare. Att sitta själv på kontoret är rogivande ibland, men man ruttnar fort…

Portföljen har också tuffat på under sommaren. Inledningen på året var som bekant kämpig där jag var ner -9,24 % när det var som allra värst. Sedan dess är dock portföljen upp 22,6 % vilket enligt Avanzas graf ger +12,54 % på helåret (fråga mig inte om matematiken..). Även om det förstås känns helt fantastiskt så ska jag motvilligt erkänna att jag knappt slagit index sedan mitt senaste blogginlägg. Men det är inte när alla aktier går upp som man hittar överavkastning, där är alla de andra dagarna.

Screen Shot 2016-08-23 at 19.15.31

Sedan sist har jag även städat portföljen väsentligt och både höjt och sänkt risken. Jag har nu betydligt färre innehav än jag haft tidigare men jag har också en hel del likvider. Efter Nilörns rapport idag så minskade likviditeten något men just nu ligger den på ca 35 %.

Störst i portföljen är fortfarande Avensia med dryga 30 %. På andra plats finns AQ Group och Nilörngruppen med 15 % vardera, sist har vi en liten slatt SJR på drygt 5 %.

På bevakningslistan är det nästan tomt då det mesta sprungit iväg i värdering enormt. Det är inte för inte som portföljen är full av cash..

Mvh,
Snåljåpen

3 comments

  1. Hej, roligt att du är tillbaka.

    Har du sålt av GWS eller behållt den i hopp om en kommande uppgång?

    Henrik

  2. Hej Olle,

    synd att inläggen blir färre och färre samt med allt längre tid emellan. I övrigt en väldigt bra blogg!

Leave a Reply