Podcasts

podcasts

Det har blivit en enorm inflation i podcast-djungeln den sista tiden, vilket inte nödvändigtvis är någonting negativt. Personligen så följer jag flera podcasts, och om det hade funnits fler timmar på dygnet så hade jag följt flera. Här kommer iallafall några tips.

Dessa podcasts lyssnar jag på:

Börspodden
Johan & John är två föredetta Remium-anställda som numera handlar med sitt egna kapital. Lättsam podcast med korta kommentarer om veckan som gått och vad som händer på marknaden just nu. Man bör dock ha lite koll på marknaden för att hänga med i jargongen här. Avsnitt släpps varje onsdag. Finns på twitter under @borspodden.

Affärsvärlden Analys
Den i särklass bästa ”aktiepodden”. Korta avsnitt, rakt på sak, inget fluff och trams. Det är egentligen sjukt att den här podden inte är större än vad den är.

Marknaden
Helene Rothstein kör en längre intervju i början på varje vecka och avrundar varje vecka med att släppa ett litet veckomagasin på fredagar. 45 minuter på löprunda med Marknaden i öronen har blivit en av veckans höjdpunkter.

Market Makers
Bäst ljudkvalitet i finanspoddvärlden, trots det ändå bra nivå på innehållet! Högt och lågt. Ibland otroligt intressant, ibland lite för mycket tid som läggs på det ”senaste och hetaste”. Jag är tråkigare än så här.

NPR: Planet Money
Min absoluta favorit! En grym podcast från National Public Radio där man i varje avsnitt gör ett reportage kring någonting ekonomirelaterat. Lite som 15-30 minuter långa P3-dokumentärer men enbart om ekonomi. Finns flera års material att lyssna ikapp!

Kapitalet
Sveriges motsvarighet till Planet Money. Korta minidokumentärer om allt möjligt sett ur en någorlunda ekonomifokuserad synvinkel.

Kvalitetsaktiepodden
Gillar man tråkiga aktier till rimliga värderingar så finns det ingenting som klappar dig mer medhårs än kvalitetsaktiepodden. Knastertorrt och värdefokuserat. Fler pappaskämt än billiga aktier men ändå lyssningsvärt.

Invest Like The Best
Grym podcast med Patrick O’Shaughnessy där han intervjuar olika personer med olika perspektiv på marknaden. En podd jag följer slaviskt!

Fill or Kill
Högt och lågt om veckans händelser från 2 traders. Bra diskussioner om allt från bostadsmarknad till amerikansk räntepolitik. Kanske en smula mycket makro för min smak.

We Study Billionaires – The Investors Podcast
Preston Pysh och Stig Brodersen läser finansböcker och diskuterar de viktigaste lärdomarna. Ofta tar de dessutom in författaren för en kort intervju om bakgrunden till böckerna. Här finns några riktigt klassiska avsnitt!

Chat With Traders
Chat with traders är exakt vad namnet hintar om, samtal med olika traders. Väldigt lärorikt, framförallt bra för oss icke-traders som behöver få perspektiv på “den andra sidan”.

Motley Fool Money
Egentligen samma som Market Foolery (se nedan) men lite längre. Denna podcast är en sammanfattning av veckans händelser. Avsnitt släpps varje fredag. Finns på twitter under @MotleyFoolMoney

Motley Fool: Market Foolery
En till podcast från Motley Fool som har en lite bredare agenda. Här går man igenom olika rapporter, dagens raketer och jordfräsar och även lite om makro. Avsnitt släpps varje arbetsdag. Finns på twitter under @MarketFoolery.

Sveriges Radio: Ekonomiekot
Ett par minuter om de största nyheterna i ekonomivärlden. Släpps 3 gånger om dagen.

Sveriges Radio: Ekonomiekot lördag
Ett längre avsnitt varje lördag på ett särskilt tema. Kanske valet i Tyskland, kanske om något räntebeslut, kanske om…ja ni fattar. Släpps varje lördag.

Mvh,
Snåljåpen

5 comments

  1. Hej! Tack för alla tips :). Själv föredrar jag podcasts som är på svenska, kan lyssna mer avslappnat då. Det finns en ytterligare svensk podcast som jag tycker är trevlig och intressant att lyssna på som heter Stockholmsbörsen (tror den hette aktiepodden tidigare) . Tror tanken är att den skall släppas en gång per vecka. https://www.avanza.se/placera/aktiepodden.html.

    MVH Tobias

  2. Tack för denna lista, letade precis efter en pod att lyssna på nu till morgonkaffet.
    /Peter

Leave a Reply