podcasts

Podcasts

Det har blivit en enorm inflation i podcast-djungeln den sista tiden, vilket inte nödvändigtvis är någonting negativt. Personligen så följer jag flera podcasts, och om det hade funnits fler timmar på dygnet så hade jag följt flera. Här kommer iallafall några tips.

podcasts

Dessa podcasts lyssnar jag på:

Börspodden
Johan & John är två föredetta Remium-anställda som numera handlar med sitt egna kapital. Lättsam podcast med korta kommentarer om veckan som gått och vad som händer på marknaden just nu. Man bör dock ha lite koll på marknaden för att hänga med i jargongen här. Avsnitt släpps varje onsdag. Finns på twitter under @borspodden.

NPR: Planet Money
Min absoluta favorit! En grym podcast från National Public Radio där man i varje avsnitt gör ett reportage kring någonting ekonomirelaterat. Lite som 15-30 minuter långa P3-dokumentärer men enbart om ekonomi. Finns flera års material att lyssna ikapp!

Fill or Kill
4, enligt egen utsago, “blytunga” traders snackar högt och lågt om veckans händelser. Väldigt stekig känsla och det lämnas en viss eftersmak från Stureplan.

Sparpodden
Günther Mårder och Jan Dinkelspiel har tagit Nordnets namn ut i etern. I podcasten så svarar dom på lyssnarfrågor och går igenom olika begrepp och koncept som hör ihop med aktiemarknaden. Man inriktar sig främst till oerfarna sparare som vill lära sig mer om börsen, men det finns även guldkorn för oss som redan är initierade. Avsnitt släpps varje tisdag. Finns också på twitter under #Sparpodden.

Kreditvärden
2 kreditanalytiker från Danske Bank reder ut de olika begreppen och koncepten på kreditmarknaden. En av de absolut bästa poddarna just nu!

EFN: Makropodden
En lite mer politisk take på Sveriges och världens ekonomi. En av mina absoluta favoriter eftersom det inte är strikt börs utan mer nationalekonomiskt och brett. Korta avsnitt som släpps allt för sällan. Kan inte få nog.

Motley Fool Money
Egentligen samma som Market Foolery (se nedan) men lite längre. Denna podcast är en sammanfattning av veckans händelser. Avsnitt släpps varje fredag. Finns på twitter under @MotleyFoolMoney

Jag vill även passa på att tipsa om Motley Fool’s youtube-kanal där det läggs upp videoklipp där det diskuteras olika aktuella händelser. T.ex. Goldman Sachs senare rapport, intervjuer med bolagsVDar etc. Kanalen hittar ni HÄR.

Startupveckan
Olle och Stefan som tidigare körde Digitalpodden åt Dagens Industri har nu startat eget. Jag slutar lyssna på Digitalpodden och flyttar till Startupveckan!

Dagens Industri: Analyspodden
Hette tidigare “börsen just nu”, självförklarande. En sammanfattning av börsen just nu.

Placeras STOCKholmsbörsen
Placera.nu’s egen podcast om svenska aktier. Avsnitt varje vecka med varierande kvalitet. Inget måste, men när jag har tid över så lyssnar jag.

Startuppodden
Mikael Zackrisson intervjuar olika grundare och ledare från svenska startupbolag. Avsnitten är lite i längsta laget men perfekt söndagsmys på en långpromenad i solen. Väldigt avslappnade intervjuer. Rekommenderas.

Venture Cups podcast
Sänds tyvärr inte längre men det finns en bra katalog att lyssna igenom. Intervjuer med olika företagsgrundare och konkreta tips till den som håller på och ska ge sig in i entreprenörssvängen.

Dessa finns också:

Andra podcasts som jag kanske skulle följa om jag hade mer tid. Jag lyssnar en del på dessa men följer dom inte slaviskt likt de ovanför.

Motley Fool: Market Foolery
En till podcast från Motley Fool som har en lite bredare agenda. Här går man igenom olika rapporter, dagens raketer och jordfräsar och även lite om makro. Avsnitt släpps varje arbetsdag. Finns på twitter under @MarketFoolery.

The Dave Ramsey Show
Den allt för självgoda Dave Ramseys egna radioshow där Amerikanare ringer in och ber om råd kring sin privatekonomi. Han är ett rövhål i personligheten och frontar sina partnerskap lite väl mycket, men om man vill lära sig lite om hur USA’s privata pensionssystem fungerar så är detta ett bra ställe. Finns på twitter under @RamseyShow.

Ekonomiska klubben
En podcast från aktiespararna om börs och ekonomi i stort. Ingen favorit.

Sveriges Radio: Ekonomiekot
Ett par minuter om de största nyheterna i ekonomivärlden. Släpps 3 gånger om dagen.

Sveriges Radio: Ekonomiekot lördag
Ett längre avsnitt varje lördag på ett särskilt tema. Kanske valet i Tyskland, kanske om något räntebeslut, kanske om…ja ni fattar. Släpps varje lördag.

Wake up to Money 
Brittisk podcast med fokus på den brittiska börsen. Släpps varje arbetsdag.

CNBC: Fast Money 
Inte lyssnat på. Släpps varje arbetsdag.

Mad Money with Jim Cramer 
Inte lyssnat på. Släpps varje arbetsdag.

CNBC: On the Money
Inte lyssnat på. Släpps varje vecka.

CNBC: Options Action
Inte lyssnat på. Släpps varje vecka.

BBC: On the Money
Inte lyssnat på.

FT: Money Show
Inte lyssnat på. Släpps varje vecka.

FT: News
Inte lyssnat på. Släpps oregelbundet.

The Property Week
Inte lyssnat på. Släpps varje vecka.

NYT: Business
Inte lyssnat på. Släpps oregelbundet.

The Full Tasty Trade Network
Inte lyssnat på. Släpps oregelbundet.

Investools Market Commentary
Inte lyssnat på. Släpps oregelbundet.

Daily Stock Market Technical Trading Analysis 
Inte lyssnat på. Släpps oregelbundet.

Zacks Ranks Buy of the Day
Inte lyssnat på. Släpps oregelbundet.

Manager Tools
Inte lyssnat på.

BBC: World Business Report
Inte lyssnat på.

BBC: Peter Day’s World of Business
Inte lyssnat på.

BBC: Business Daily
Inte lyssnat på.

Harvard Business Review: The HBR Channel
Inte lyssnat på.

HBR: Ideacast
Inte lyssnat på.

McKinsey on Finance Podcast
Inte lyssnat på.

Mvh,
Snåljåpen

4 thoughts on “Podcasts

 1. Tobias

  Hej! Tack för alla tips :). Själv föredrar jag podcasts som är på svenska, kan lyssna mer avslappnat då. Det finns en ytterligare svensk podcast som jag tycker är trevlig och intressant att lyssna på som heter Stockholmsbörsen (tror den hette aktiepodden tidigare) . Tror tanken är att den skall släppas en gång per vecka. https://www.avanza.se/placera/aktiepodden.html.

  MVH Tobias

  Reply
 2. Pingback: Ny stjärna på poddhimlen - Snaljapen.se

 3. Peter Karsson

  Tack för denna lista, letade precis efter en pod att lyssna på nu till morgonkaffet.
  /Peter

  Reply

Leave a Reply