Snåljåpens introduktion …

Här tänkte jag presentera min portfölj och lite allmänna tankar om mina pengar och mitt sparande. Det blir inte några inlägg varje dag utan lite kort om ditt och datt samt när jag ändrar i min portfölj. Det kommer också bli en hel del länkar och lästips till andra bloggare och intressanta nyheter. Kommer ge en del snål-tips, spar-tips och kanske lite förklaringar om t.ex. varför man ska pensionsspara. Jag är en klassisk småsparare med ett litet kapital som jag förvaltar med omsorg och kärlek. Placeringshorisonten för mitt sparande är enorm då jag inte har någon plan för vad jag ska ha pengarna till, kanske någon gång i framtiden få lite extrapengar av avkastningen. Vem vet.

I dagsläget ser min portfölj ut såhär:

Africa Oil Corp 30%
HEXPOL B 12%
Lucara Diamond Corp 7%
Melker Schörling 5%
Nokia Oyj 19%
Northland Resources 17%
Traveas A 11%

Alltså hög risk och då Africa Oil gått upp rejält sista året så har den nu blivit en allt för stor del av min portfölj.

Jag sparar i en kapitalförsäkring då jag inte bor i Sverige vilket innebär att jag inte kan använda mig av det nya InvesteringsSparKontot (ISP). Kan hända att jag byter till ett ISP-konto när jag flyttar hem till Sverige, jag har inte läst på tillräckligt om för och nackdelar eftersom jag ändå inte kan skaffa ett ISP-konto. Dock har jag också ett IPS-konto (Individuellt PensionsSparande) vilket jag tycker att alla ska skaffa (förklarar i separat inlägg senare).

Såhär ser innehavet ut i mitt pensionssparande just nu (jag har väldigt lite pengar här då jag inte sparat speciellt länge, men målet är att sätta av ca 300kr i månaden, beloppet kommer säkerligen att öka senare):

Northland Resources 76%
Spiltan Aktiefond Investmentbolag 24%

Leave a Reply