“Investera som våra mångmiljonärer!”

*OBS! Detta är INTE ett sponsrat inlägg!*

Avanza har kommit med en väldigt spännande grej, ett knippa med statistik kring hur deras mest förmögna kunder investerar sina pengar. De publicerar både statistik kring vilka aktier som finns där mångmiljonärerna är överrepresenterade bland ägarna och statistik på vilka aktier som är vanligast bland mångmiljonärerna. En mångmiljonär är någon med ett samlat sparande på över 10 miljoner kr hos Avanza.

Till synes är det ganska tråkiga aktier som ligger i toppen hos de förmögna kunderna, Volvo, H&M, Sandvik, Skanska, inte direkt några högoddsare.

http://blogg.avanza.se/avanza/investera-som-mangmiljonarer/

Spännande är också statistiken kring vilka kunder som slår index utan att ta en högre risk än medel. Detta definieras som de kunder som haft en bättre avkastning men lägre standardavvikelse än Avanza Zero. På listan hittar vi flera bolag som jag kan tänka mig att äga, Addtech, Indutrade, Beijer Alma, B&B Tools, HEXPOL, AarhusKarlshamn, Fenix Outdoor, Intrum Justitia, ASSA Abloy, Axfood, m.fl.

http://blogg.avanza.se/avanza/investera-lag-risk-hog-avkastning/

Jag hoppas verkligen att detta kan bli ett återkommande event från Avanzas sida då jag är en riktig statistiknörd. Jag har själv några fina idéer på intressanta jämförelser som jag tänker lobba fram ;). Vad skulle ni vilja se statistik på om ni hade obegränsad tillgång till deras fina register?

Mvh,
Snåljåpen

6 comments

 1. Om jag hade varit mångmiljonär så hade jag nog inte uppskattat att Avanza delar med sig av information om hur jag investerar mina pengar – även om det bara är statistik över alla mångmiljonärerna… men det kanske bara är jag.

  1. Förstår vad du menar men vet inte vad jag ska tycka riktigt. Nu är ju inte jag på listan så… Men jag tror inte att jag skulle ha någonting emot att det publicerades så länge jag inte hängs ut med namn och adress :D!

   Mvh,
   Snåljåpen

  1. Definitivt! Jag hoppas att Avanza tar detta vidare och hittar på ännu mer intressanta jämförelsetal, om du har några tips så hit me! Jag har lite kontakt och kan lägga fram idéer :)! Men helst av allt vill jag ha tillgång till all data själv, tror dock att deras compliance-avdelning skulle vara lite skeptiska till det ;).

   Mvh,
   Snåljåpen

  1. Håller helt med! Jag vill gärna att man publicerar statistik om deras högst avkastande kunder. T.ex.: Hur har kunder investerat som har nått en avkastning på över 100% om året med ett kapital som överstiger 100k.

   Mvh,
   Snåljåpen

Leave a Reply