P/E 100 kan vara billigt!

Ända sedan jag började med investeringar så har jag ständigt hållit ett öga på det magiska P/E-talet. Ju mer mogen jag blir i min analys, desto mindre bryr jag mig om detta meningslösa tal. Grundtesen från början var att bolag med höga P/E-tal kunde filtreras bort eftersom det var bortslösad tid att analysera. Detta var… Continue reading P/E 100 kan vara billigt!

Att räkna fram en bil

Att välja vilken bil man ska ha kan vara en hel vetenskap oc hdet blir knappast lättare med åren. Det finns allt fler modeller och skillnaderna mellan de olika blir allt svårare att reda ut. Efter att ha kört franskt, tyskt, svenskt och sydkoreanskt så har jag åtminstone bestämt mig för att en fransk bil… Continue reading Att räkna fram en bil

When in doubt – get out!

Även om Charles Michels tweet sände positiva signaler över världens börser så tycker jag mig se att Greklandsfrågan är väldigt långt från att vara löst. Min portfölj nådde förmodligen ATH idag (får se imorgon när graferna uppdateras) och ändå har jag högre likviditet än jag haft på länge. Eller, likviditet kanske är fel ord, snarare: hög… Continue reading When in doubt – get out!