When in doubt – get out!

fegis

Även om Charles Michels tweet sände positiva signaler över världens börser så tycker jag mig se att Greklandsfrågan är väldigt långt från att vara löst. Min portfölj nådde förmodligen ATH idag (får se imorgon när graferna uppdateras) och ändå har jag högre likviditet än jag haft på länge. Eller, likviditet kanske är fel ord, snarare: hög andel som inte är placerade i aktier eller aktiefonder.

Även om det säkerligen finns uppsida på världens börser nu när Greklandskrisen för stunden är undanröjd så är uppsida inte det enda som finns. Vi har fortfarande historiskt höga värderingar samtidigt som vi kliver i i en rapportsäsong där vi inte riktigt vet vad som väntar. Blir det nya vinstrekord? Ja, för vissa bolag, men långt ifrån alla.

Jag tror inte att börskraschen kommer denna vecka, men för varje dag som går så blir knuffen som krävs mindre och mindre. Till slut är vi på en punkt när vad som helst utlöser kraschen. Jag ropar inte varg nu, jag säger bara att sannolikheten för varg ökar varje dag.

Min känsla är att vi har uppsida kvar, men att den är ganska liten. Samtidigt tror jag att nedsidan är större än på länge. Jag tror sannolikheten för en liten uppgång är stor, och sannolikheten för en stor nedgång är liten.

Detta får mig att inte stressa till att köpa aktier även om jag har en långsiktig vision om att alltid ligga 100 % fulltankad i de bästa aktierna för stunden. Jag ska inte spekulera i marknadens rörelser, det är inte min expertis, istället ska jag hitta rätt aktier att äga, det är vad jag är bra på.

Dock ligger jag inte helt fulltankad nu. Jag har ett bilköp på g och har börjat frigöra lite pengar till detta. Nu kändes som ett bra läge att sälja lite, trots att jag inser att det inte är min specialitet att tajma marknaden. Jag kommer säkerligen missa en del uppgång, men det gör jag gladeligen i utbyte mot att sova bra på natten och komma undan helskinnad.

When in doubt – get out!

fördelningMvh,
Snåljåpen

 

6 comments

Leave a Reply