Fonder med låga avgifter ger låg avkastning!

Idag vill jag resonera och förhoppningsvis utbilda lite kring fondbranschen och den debatt kring att många fondbolag tar extrema överpriser för sin indexliknande förvaltning. Jag är bestämt av åsikten att en bred prispress över hela spektrumet kommer döda allas möjlighet till överavkastning, låt mig förklara varför! Först och främst, jag håller med om att branschen över… Continue reading Fonder med låga avgifter ger låg avkastning!

Qliro – Sveriges mest hatade (och billigaste?) bolag

Igår gjorde jag en snabbvärdering av Qliro Group vilket till slut ledde till att jag köpte. Jag gillar case där jag kan förstå rationalen på 10 minuter, konstatera att värderingen är schysst utan att använda Excel och sedan efter 1-2 timmars läsande så konstaterar jag bara att aktien är totalt utbombad och hatad. Jag började… Continue reading Qliro – Sveriges mest hatade (och billigaste?) bolag

Låg ränta borde betyda låga P/E-tal!

När analytiker och investerarkollektivet säger att P/E-talen borde vara höga pga. att räntan är så låg, hur tänker dom då? Låg ränta innebär att centralbanken förväntar sig en låg tillväxt i landet, vilket ofta är själva anledningen till att man sänker räntan, för att just få igång tillväxten. Höga P/E-tal innebär tvärtom att man förväntar sig att… Continue reading Låg ränta borde betyda låga P/E-tal!