Boktips: Tradingguiden

Tradingguiden – Jonas Bernhardsson

Om du endast får läsa en bok om ekonomi och investerande i ditt liv, då ska du välja Tradingguiden av Jonas Bernhardsson. Jonas börjar med att diskutera lite om hur en klassisk bubbla ser ut, hur tulpan-bubblan i Holland uppstod på 1600-talet samt även ett inslag om IT-hysterin runt sekelskiftet. Han går vidare och förklarar grundläggande om hur ett företag fungerar, vilken roll som affärsidén spelar etc. Ett längre och extremt läsväxt kapitel om konjunktur, valuta och nationalekonomi. Lite teori om trender och teknisk analys samt även ett extremt läsvärt kapitel om fundamental analys.

Det är ingen djupgående bok men det är definitivt här man ska starta sina studier om man har tankar på att köpa fonder eller aktier!

”Tradingguiden (som vi skrev om i nr 6/7) har blivit en absolut favorit. Det är inte ofta en initierad bok om aktiemarknaden, aktiesparande och optionsmarknaden är en sådan underhållande läsning. Om du ska läsa en enda bok i år tycker jag du ska välja Tradingguiden. Den ger en överlägsen introduktion till tankarna bakom rörelserna på aktiemarknaden. Boken är också ett lättillgängligt referensverk och en bra uppslagsbok.”
– Anders Ström, Aktiespararen

”Tradingguiden är en oumbärlig bok för dig som vill begripa finansmarknaden. Den är pedagogisk, rolig, välskriven och ger nyttiga perspektiv. Jonas Bernhardsson visar med en rad underhållande exempel att på börsen går historien alltid igen, pinsamt nog.”
– Veckans Affärer

”En överraskande intressant och underhållande bok för dig som vill investera och spekulera och lära dig mer om spelet på finansmarknaden. Heltäckande och lättläst.”
– Aftonbladet

Tradingguiden finns hos BokusAdlibris och CDON.

Glöm inte att kolla in mina andra boktips!

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply