"Hur mycket sparar du av din lön?"

Som svar till Cornucopia’s inlägg om “Hur mycket sparar du av din lön?” så tänkte jag här lite kort gå igenom hur mycket av den nuvarande inkomsten som går till vad. Detta är förstås olika från månad till månad, men detta är ett snitt sedan efter att jag blev kvitt mitt billån. Damn it feels good to be skuldfri! Notera också att vi är 2 personer i hushållet så 20% i hyra är ingenting speciellt.

Hyra 20%
EL 1%
Bil* 4%
Rörliga kostnader** 13%
Övrigt/nöje*** 7%
Sparande 55%
Totalt: 100%

Jag säger inte att jag är något riktmärke eller någon perfekt förebild, men jag är personligen väldigt nöjd med hur min ekonomi ser ut just nu. Snart kommer ångesten inför framtida bostadsköpande och skulder upp över öronen. Tills dess lever jag i min lyckliga bubbla!

Skriv gärna en kommentar om hur stor del av din inkomst som går till boende respektive sparande!

Mvh,
Snåljåpen

* Med bil så räknas skatt+försäkring. Bensinen varierar enormt beroende på om vi reser till Sverige eller inte, så bensinen är inbakad i de rörliga kostnaderna.
** Rörliga kostnader innebär bensin och mat. Även snabbmat/mat ute.
*** Övrigt/nöje innebär allt ifrån konsertbiljetter till julklappar till såna poster där pengarna bara försvinner utan att man riktigt vet vad det är man har köpt.

1 comment

Leave a Reply