Månadsrapport!

Idag är det ny månad och det är dags att presentera en månadsrapport. Svängningarna har varit fruktansvärda den här månaden på grund alla traders i Traveas. Om Traveas hade varit en mindre del av portföljen så hade portföljens utveckling varit mycket mer linjär, men risken i min portfölj är väldigt hög i dagsläget vilket innebär att min portfölj inte riktigt slickar index. Africa Oil har tuffat neråt samtidigt som resten av min portfölj gått längs OMXS30.

Någonting som är positivt är att förlusten i Northland nu är över en månad gammal vilket innebär att det stora fallet inte längre finns med i mitt månadsdiagram. Det är extremt skönt att slippa stirra på fallet och bli påmind varje dag, nu är det lättare att blicka framåt och gå vidare.

Jag har handlat rätt rejält fram och tillbaka den här månaden vilket tyvärr inte riktigt betalat av sig i den kortsiktiga utvecklingen. Dock har jag ökat på rejält i Traveas till kurser som jag anser vara fynd vilket får anses som en långsiktig investering. Jag är nöjd med storleken på mitt innehav, men jag är missnöjd med andelen av portföljen som aktien utgör, alltså måste jag ha in mer pengar :).

Resultatet för månaden blev alltså -1,84% och grafen ser ut såhär:

Trots den negativa utvecklingen är jag hyfsat nöjd med månaden. Jag har gjort en del omstruktureringar och ser nu väldigt ljust på våren. Risken i portföljen ska minskas och diversifieringen ska ökas och det blir mitt främsta fokus för Mars.

Sist men inte minst, idag börjar Fond-SM. Glöm inte att delta! Min portfölj ser ut såhär:
Granit Småbolag 40%
Fidelity Funds – Indonesia 35%
Fidelity Funds – Thailand 15%
Spiltan Investmentbolag – 10%

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply