Portföljen uppdaterad

Det har varit en ganska tråkig vecka om man tänker efter, det enda som jag hade sett fram emot var Starbreeze siffror som släpptes i samband med rapporten från Digital Bros. Utöver det så har portföljen vandrat sakta sidledes och landade till slut på +0,12% den här veckan, vilket alltså inte är mycket att hänga i granen i jämförelse mot börsen som gått ca +1%. Men man måste vara realistisk, man kan inte spöa index varje vecka och de sista månaderna har utvecklingen i min portfölj varit allt annat än tråkig. Sedan början på september så har portföljen gått upp +16,37% vilket jag själv är mycket nöjd över.

Att tacka för detta har jag framförallt Starbreeze, men också Gjensidige Forsikring som gått upp nästan 30% under samma period. Danske Bank har däremot stannat av i sin utveckling och bjuder inte på några leenden för stunden, kanske kan trenden komma igång igen och fortsätta uppåt, men just nu ser det ganska trist ut. Protector Forsikring fortsätter vandra sidledes och faktiskt svagt ner, nu ligger jag återigen +/-0 sedan inköp efter att ha legat ett par procent plus under en tid. Det är möjligt att jag viktar av lite från Danske och placerar dessa i Protector framöver, detta är alltså någonting som passar min “riktiga” strategi och är alltså inte en lek med trenden.

Vi får inte heller glömma Betsson som tickat nästan +17% sedan början på september.

SEB har vandrat sidledes ett tag och ser ut att vara ganska tråkig att äga, kanske kommer det ett ryck eller kanske är det en bank som kan stå stadigt ifall det börjar blåsa lite på toppen. Jag tycker att man spelar sina kort rätt och det ser bra ut för framtiden. Värderingen är inte jättelåg men inte heller uppe över trädtopparna.

Nästa vecka ser jag fram emot Starbreeze kvartalsrapport och årsstämma på torsdagen och det är egentligen det enda som jag ser fram emot på börsen. Det finns inga andra av mina bevakade bolag som rapporterar och det kanske kan bli en lugn vecka av eftertänksamhet. För veckan efter så är det lön igen och nya pengar som ska placeras på börsen, kanske bjuder jag på någonting spännande ;).

Den uppdaterade portföljen hittar ni som vanligt HÄR eller i menyraden ovan.

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply