Äntligen helg, Bahnhof och OQAB!

Ibland är det extra skönt med helg, speciellt när man har en flytt framför sig som man behöver lägga lite tid på. Det ska packas, det ska ordnas, det ska städas, det ska…ja, ni vet vad jag pratar om. Som tur är så är det iallafall bra väder så man iallafall inte behöver vara sur för det. Men egentligen har jag ont om anledningar till att vara sur just nu.

Bahnhof

Igår nåddes jag av nyheten att Investment AB Öresund har köpt 2,78% av aktierna i Bahnhof. Aktierna såldes av KN Telecom som alltså är bolaget som Bahnhofs grundare äger sina aktier igenom. Om Jon Karlung (VD) och Andreas Norman (Ordförande) säljer så känns det förstås alltid negativt, men när man har 87% av rösterna så kanske det inte är någon panik ändå? Tvärtom skulle jag vilja se detta som någonting positivt då man får in en stabil aktör i ägarbasen med mycket erfarenhet. Kanske är detta starten på Bahnhofs kliv in i rampljuset? Oavsett så är jag positiv till affären och det ska bli kul att se vad Qviberg & Co har för tankar med detta! Mitt egna innehav i Bahnhof ligger nu på +17% exkl. utdelningar.

Hur ser ni på Öresunds insteg i Bahnhof?

Protector Forsikring

Protector visar inga tecken på att bromsa sin utveckling utan aktien går verkligen som tåget. Jag vill inte påstå att aktien är fullvärderad ännu utan det finns fortfarande en del kvar att ge, men det är inte riktigt samma läge nu som det var i höstas. Samtidigt visar man att man gör allting rätt och att utvecklingen går framåt, så kanske är det en säkrare investering nu? Potentialen har minskat, men det har också risken, Protector ser ut att bli ett väldigt fint bolag och min tro är att bolaget inte kommer att finnas kvar så många år till, Protector Forsikring kommer att bli uppköpt.

Olle Qvarnström Aktiebolag

Igår började de första fakturabetalningarna att trilla in i bolaget och nu börjar det verkligen kännas som att det snurrar på riktigt. Jag kommer att ligga ganska lågt under sommaren nu men har en idé på någonting “lite större” som jag skulle vilja genomföra till hösten. Jag vill inte spoila för mycket men förhoppningsvis kan jag öka på mina intäkter lite grann :). Det är helt sjukt kul att jag verkligen har startat igång och att jag faktiskt har lite verksamhet att redovisa, en fantastisk känsla!

Både portföljen och det andra i livet rullar på rätt bra nu så kanske kan jag förtjäna lite lugn och ro? Nu ska jag återplacera mitt huvud på kudden och ta en liten extralur innan det är dags att ta tag i helgen.

Mvh,
Snåljåpen

5 comments

 1. Kul med ett eget bolag, grattis!
  Hur har du det med redovisningen idag? Kan tipsa om en riktigt duktig och ambitiös kille om du behöver hjälp med det.
  Keep up the good work!

 2. Håller med dig helt i det här inlägget Olle (ett tag sedan hehe). Jag tänkte exakt likadant när det beskedet kom. Det ger Bahnhof ny viktig input och förmodligen köper de ett bolag som länge slagit index och som troligtvis kommer att fortsätta slå index de närmsta åren. Bahnhof är i den bästa positionen någonsin känns det som. Starka kassaflöden, fixat skulderna, delar ut bra, lägre PE än de stora bolagen som knappt växer alls. Bahnhof har ju otrolig utveckling på flera nyckeltal. Tidigare var jag lite skeptisk men nu ser jag det som ett lika seriöst bolag som mer “fina” bolag som t.ex. Nibe etc. Jag började bli lite orolig att du helt ballat ur efter inlägget om droger men samtidigt förstår jag att du ville ha lite bredare inlägg/läsargrupp/diskussion precis som när jag tidigare bloggat. Samhällskunskap är ju också väldigt intressant. Problemet är dock att aktienördarna och de som förstår samhällskunskap sällan är samma människor. DVS. antingen får man mest den ena eller den andra gruppen. Tror bara det är Cornucopia som lyckats fånga folk ifrån alla samhällsgrupper, städer, intressen m.m. Däremot krävs det mindre för att få en hetsig diskussion med många inlägg inom samhällskunskap (om vi bortser från din intervju med den där daytradern, kändes skum…)

 3. Skönt att snåljåpen är tillbaka efter många tråkiga inlägg!!! Var påväg att lämna, men efter detta inlägget börjar man se ljuset igen!

 4. Ditt företag, du säger att “Igår började de första fakturabetalningarna att trilla in”. Det bolag du startat, innefattar detta bolag även det du fakturerar för det jobb du utför på dagtid eller är det bolag du startat bara för egna ideér du har, till exempel böcker osv?

 5. Tror det är positivt för Bahnhofs uppmärsamhet att ett bolag som Öresund investerar i ett Aktietorgsbolag,(snart det största efter att AQ flyttar), som alltid gått med vinst sedan det startades.
  Kan vara en början på större tillväxt och kanske framtida listbyte ? Först Firsth North ,senare SmallCap ?

Leave a Reply