Snåljåpens VM-elva

Nu i VM har det återigen blivit dags att ta fram en startelva, denna gång en VM-elva. Från början var det Gustavs idé och jag tycker personligen att det är ett riktigt kreativt sätt att se på en portföljs balans. Nu vet jag inte om 4-4-2 är den optimala uppställningen, men man får ändå ifrågasätta sina innehav. Kanske bör man inte ha 11 anfallare? Min egen balans är jag nöjd med sett till rådande börsklimat även om jag återigen har behövt låna in spelare för att fylla ut. Det är helt enkelt tunnt med intressant material just nu…

Se gärna de andra bloggarnas sammanställningar. En lista över alla finns på Avanzas blogg!

VM-elva

Målvakt

Castellum
I mål ställer jag precis som förra gången, Castellum! 16 års höjd utdelning gör det till en av de tråkigaste stjärnorna vi har i Sverige!

Backar

Berkshire Hathaway
På vänsterbacken hamnar en inlånad spelare från min sambos portfölj, nämligen Warren Buffet’s Berkshire Hathaway. Jag vill dra parallellen mot Gary Neville, kanske ingen stjärna egentligen men en fantastisk rutin som aldrig gör en dålig match.

Spiltan Räntefond
Mitt i backlinjen hittar vi Spiltan Räntefond. Med dagens motståndare (börsklimatet) så är det viktigt med en riktigt stabil backlinje, och med en korträntefond som mittlås har man säkrat upp rejält.

Atlant Stability
Bredvid lagets tråkigaste (men bästa?) spelare så ställer jag Atlant Stability, också en riktig försvarsgigant som håller tätt bakåt.

Swedbank
Här hittar vi en riktig klasspelare med många säsonger i ryggen. Har historiskt sett varit en riktig humörsspelare men har nu blommat ut till en spelare med enorm erfarenhet.

Mittfältare

Betsson
Snabb yttermittfältare på en marknad i strukturell tillväxt. Kanske inte så billig just nu men ett fantastiskt bolag.

Avanza Zero
På tal om stabilitet så hittar vi balansakten själv, Avanza Zero. Här bevisar man verkligen att billigast är bäst! Också inlånad från sambons portfölj.

Beijer Alma
Kanske en av seriens tråkigaste spelare som nu på senare dagar börjat bli väldigt dyr på transfermarknaden. Många har pratat försäljning, själv behåller jag mer än gärna. Det här är en leveransmaskin!

Bahnhof
Ytterligare en tillväxtraket med rejäl lönsamhet. Det finns en del frågor kring formen framöver när bolaget struktureras om skattemässigt, men med hög lönsamhet och tillväxt ser det ut att vara en billig stjärna.

Anfallare

Protector Forsikring
Junioren som kommit in i finrummet. Återfinns i de flesta portföljer just nu och är ett fint bolag. Inte längre fantastiskt värderat men långt ifrån dyrt!

Citigroup
En riktig senior som visar att gammal är äldst. Humörspelare och väldigt oberäknelig, men till det priset han värvades så räcker det med att 1 mål presteras den här säsongen så kommer det att ha varit värt det.

 

När hörrni, nu måste jag återgå till packandet, imorgon går flytten!

Mvh,
Snåljåpen

8 comments

 1. Roligare elva än Lundaluppens 10-manna försvar 😉 ( 3banker och 2 av deras huvudägare), men tycker det är lite “fusk”/osportsligt med fonder 🙂

 2. Berkshire = Gary Neville !!? Är Buffetts motsvarighet inom fotbollen en habil (pensionerad) brittisk ytterback? Jag skulle snarare jämföra med Pirlo eller Xavi.

  1. Patrick Vieira då? Eller Håkan Mild? Berkshire är knappast en finlirare, snarare slitvarg! Det märks inte att han är med, men det märks när han saknas!

   Mvh,
   Snåljåpen

 3. Fin laguppställning, men Spiltan Räntefond skulle lätt kunna vara målvakt och Castellum ta en backposition =)

  Jag vill också passa på att marknadsföra min alldeles nystartade blogg. Ni hittar den på http://vagentill-frihet.blogspot.se. På bloggen kan ni följa vår resa att realisera vår dröm, en dröm som innebär att vi får möjlighet att kliva ur ekorrhjulet, flytta till ett varmare land med lägre levnadskostnader och få mer tid för varandra och projekt vi brinner för.

Leave a Reply