Studiebesök: Cliens Kapitalförvaltning

cliens

Efter en tids diskuterande med Tomas Henriks på twitter så var det nu äntligen dags för ett studiebesök hos Cliens. Min egen kännedom om Cliens kom faktiskt ifrån omnämnandet i Börspodden under poddens tidiga dagar och sedan dess har jag haft bolagets fonder under bevakning. Idag fick jag och ett par andra bloggare möjligheten att hälsa på, någonting jag inte ångrar en sekund.

Mötet var med marknadschefen Tomas Henriks samt förvaltarna Jonas Gustafson och Thomas Brodin. Intrycken är många men det jag framförallt tar med mig är att små fondbolag verkligen har helt andra möjligheter än de stora drakarna. Cliens förvaltare ger väldigt bra intryck och det är skönt att få höra att väldigt bestämda åsikter kan uttryckas om specifika bolag. Att aktieintresset är brett och djupt, det tog inte många sekunder att inse. Det är också intressant att höra hur pålästa förvaltarna är, inte bara om ett bolag utan om de allra flesta. Men samtidigt, träffar man 2 bolag om dagen så bör man ju ha fått med sig ett och annat.

Vi fick en ganska lång stund efter lunchen med Thomas Brodin, tid vi verkligen tog tillvara på. Framförallt var vi nyfikna på hur allokeringen ser ut i portföljen, vilka typer av bolag som gillas och vad det är som han letar efter. Men det allra mest intressanta var ändå att få höra vilka de hetaste casen var just nu.

3 av de aktier som nämndes var:

Cloetta
Sensys Traffic
ITAB Shop Concept

Framförallt så lockades jag gräva djupare i Cloetta. Ett bolag vars produkter man verkligen förstår. Jag kommer att återkomma med mina tankar om Cloetta i ett eget inlägg inom kort!

Det jag tar med mig från dagens möte är framförallt: små fondbolag är framtiden och EU’s regelverk för investeringsfonder är bajs på riktigt. Det skapar inte “säkerhet” för investerarna, det bara skapar begränsningar för förvaltarna. Hela den diskussionen förtjänar också ett eget inlägg. Det återkommer jag också till inom kort!

Ps. Cliens månadsbrev håller bra klass. Signa upp! Ds.

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply