Magic Formula Investing, del 2!

Sent i Januari så skrev jag ett inlägg om Magic Formula Investing, en strategi av Joel Greenblatt som innebär att man köper bolag helt efter specifika regler utan någon som helst analys bakom. Läs min genomgång HÄR.

Nu på morgonen så fick jag syn på att börsdata faktiskt har en funktion som automatiskt filtrerar ut bolag efter denna strategi. Dock måste man vara betalande medlem för att få tillgång till dessa, och som tur är så är jag en sådan!

I förra inlägget så skrev jag att jag gjort en lista över 30 Amerikanska bolag som formeln bad mig ta, och dessa företag ska nu följas under året för att se hur de presterar jämfört med index osv. Men nu har jag alltså enkel tillgång till data för den Svenska marknaden också vilket innebär att vi utökar den här lilla leken med 20 Svenska bolag! Anledningen att det blev 20 istället för 30 var att 20 fanns som färdig inställning på börsdata!

Vilka bolag som ligger på den här listan ändras såklart när de underliggande nyckeltalen förändras, men idag när jag startar den Svenska varianten så är det dessa bolag som tas med:

AstraZeneca
Autoliv
BioGaia
Connecta
Dedicare
Diadrom Holding
Doro
Drillcon
Enea
EnQuest
eWord Scandinavia
Hifab
JM
Kabe
NetJobs Group
Semafo
Semcon
SJR In Scandinavia
WeSC
Wise Group

Nu är det bara att ha tålamod och för mig att komma ihåg att återkomma till det här och uppdatera löpande!

Mvh,
Snåljåpen

1 comment

Leave a Reply