Sålt Nokia, köpt Granit Småbolag!

Idag sålde jag mina Nokia aktier till kursen 24,10 SEK. Detta kan tänkas lågt och det tycker med, speciellt med tanke på att kursen under januari var uppe över 30 och nosade. På lång sikt så tror jag fortfarande på Nokia som ett bra case för turnaround och jag är fortfarande starkt intresserad av aktien. Det som fick mig att sälja är de nedgångar vi sett sista veckorna och den rådande pessimism som kommit över aktien på internet. Detta tillsammans med skatteproblemen i Indien får mig att vilja stå utanför marknaden en stund och filosofera lite grann över om jag ska köpa mig in igen eller inte.

Förhoppningsvis så kommer kursen fortsätta neråt en bit varpå jag kommer bli intresserad att köpa in mig igen. Om kursen skulle vända upp plötsligt nu så innebär detta inte att jag kommer köpa in mig dyrare, jag har lovat mig själv att jag enbart köper tillbaka mitt innehav om det kan ske på ett lägre pris än vad jag hade som sålde för. Hursomhelst har jag nu säkrat mig en fin vinst från min Nokia-placering som ingen nedgång i aktien kan ta ifrån mig, och det känns väldigt skönt!

Den här försäljning innebär att volatiliteten i min portfölj har minskat rejält vilket i sin tur innebär att min portfölj börjar bli ganska tråkig att följa på dagarna. Men det betyder mindre hårdbevakning på aktiekurserna och mer fokus på annat här i livet!

Dessutom har jag tagit in en ny fond i min kapitalförsäkring, Granit Småbolag! Jag skrev ett par rader om den fonden igår när jag summerade mitt PPM-sparande, se inlägget HÄR.

Trots en portföljuppdatering senast igår så kräver detta såklart en ny, och den kommer förmodligen imorgon!

Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply