Snåljåpens Q1-rapport!

Nu har det gått några dagar sen det första kvartalet avslutades och det börjar bli dags att sammanställa en kvartalsrapport. Hittills har året varit lite av en besvikelse på grund av Northland Resources kollaps i Januari, och när vi kikar på diagrammet så har detta stor inverkan för hur dagsläget ser ut.

Sedan portföljvärdet gick ner rejält i Januari så har resan egentligen fortsatt neråt. Anledningen är att Africa Oil fortsatt neråt samtidigt som även Nokia fått sig en rejäl smäll i magen. Även Traveas har stått och stampat trots ett väldigt positivt överraskande årsbokslut. Tråkigt som detta kan tyckas vara så har jag ändå sett mina möjligheter i dessa scenarion och tror att jag kommer skörda mina frukter under året. Jag har ökat i samtliga av dessa bolag där delen av Traveas har blivit av nästan astronomiska proportioner.

Nokias Q1-rapport väntas nå verkligheten på torsdag i nästa vecka och Traveas på onsdagen efter. Det betyder att jag har 2 väldigt spännande veckor framför mig som kan ge mig en rejäl skjuts upp mot index ifall siffrorna är positiva. Med en så smal och inriktad portfölj som jag har nu så är svängningarna stora, både uppåt och nedåt. Därmed inte sagt att jag försöker att öka mitt risktagande för att få tillbaka de pengar jag förlorade tidigare i år, absolut inte! Jag tycker bara att situationen i just Traveas blivit nästan makaber där kursen knappt rört sig trots den högst positiva utvecklingen i bolaget.

Det klassiska riskbegreppet säger ju att risk minskas genom att sprida sina pengar i flera olika aktier, alltså “inte lägga alla ägg i samma korg”. Warren Buffet ser på detta lite annorlunda och menar att risk kommer när man inte vet vad man håller på med, och ju fler företag man investerar i, desto svårare blir det att hålla koll på sina pengar. I dagsläget har jag 3 aktier i min portfölj (och 1 fond) vilket gör att jag kan ha väldigt bra koll på nyhetsflödet och känner mig väl insatt i det som sker.

Trots den tråkiga utvecklingen i början på året så är jag nu mer positiv än någonsin innan. Det här blir ett spännande år och framför allt april kommer betyda mycket för den framtida utvecklingen!

Mvh,
Snåljåpen

1 comment

  1. Tycker Warren Buffet gör mycket bra men kommer aldrig förstå hans fascination för att bara ha ett fåtal bolag i portföljen. Det kan ALLTID hända oförutsedda saker till bolag. Både internet och externt.

Leave a Reply