Magic Formula Investing: Del 6

Månaden börjar närma sig sitt slut och det är dags för ännu en uppdatering av mitt magic formula-projekt. För den som inte är insatt i vad detta experiment går ut på så rekommenderar jag att läsa seriens tidigare inlägg, en komplett länklista lägger jag i botten på inlägget.

Som tidigare så fortsätter den amerikanska formeln att gå upp även om de olika indexen har knappat in nu under september. I Sverige så är det däremot tvärtom, där har den Svenska formeln knappat ikapp indexet som man tyvärr har halkat en bit bakom. Det är än så länge alldeles för tidigt för att dra några slutsatser från detta experiment, och jag stör mig lite på att de olika formlerna har gått så himla olika. Om båda ländernas formler hade utvecklat sig över index så hade det varit lite lättare att se vart det lutar åt, men just nu känns det som om formeln är ganska slumpmässig.

Amerika
I den Amerikanska portföljen så är det hela 5 aktier som nått en utveckling på över 100 % sedan starten. Dessa aktier är Capella Education Co (+100,43%), GameStop Corp (+109,49%), GT Advanced Technologies (+152,6%), Questcor Pharmaceuticals (+120,99%) och USANA Health Sciences (+135,17%). Av de totalt 30 aktierna som ingår så är det endast 9 som backat.

Sverige
Av de 20 aktierna som ingår så är det 8 st som har backat, alltså procentuellt fler än i den Amerikanska formeln, och dessutom så har dessa aktier backat mer. Den största vinnaren här är Doro på +83%, största förloraren är WeSC på -54%.

Det ska bli intressant att återbalansera formeln efter nyår och se vilka aktier som byts ut och vilka som fortfarande uppfyller kriterierna.

https://www.snaljapen.se/2013/01/magic-formula-investing.html
https://www.snaljapen.se/2013/02/magic-formula-investing-del-2.html
https://www.snaljapen.se/2013/03/magic-formula-investing-del-3.html
https://www.snaljapen.se/2013/07/magic-formula-investing-del-4.html
https://www.snaljapen.se/2013/08/magic-formula-investing-del-5.html

Mvh,
Snåljåpen

8 comments

  1. Tack!

   Nej jag har inte investerat själv i detta. Jag har satt ihop en fiktiv portfölj av 100 000 kr och gett alla aktier lika stort utrymme från början. Sen får vi se hur detta utvecklar sig. Efter nyår så ska portföljen återbalanseras så får vi se vilka aktier som byts in och ut, det ska bli intressant!

   Mvh,
   Snåljåpen

 1. Jo, meningen är att man ska byta ut hela sin portfölj gradvis efter 1år.
  Men med snart ett år gått, så vad jag kan se, så är det bara 2 st företag som jag kan byta ut. (Går efter börsdata,20st swe företag bara largecap)
  Vad har jag missat, eller tänker jag fel?

  Med vänlig hälsning, Joakim

Leave a Reply