@Snaljapen upptäcker twitter!

Jag har haft ett konto på Twitter sedan strax över ett år, jag är alltså absolut ingen early adopter. Och även om jag haft kontot i över ett år så betyder det inte att jag har varit någon flitig användare, det är först nu som jag börjat inse vad som twitter kan ge mig i mitt investerande. Nu när det diskuteras om en börsnotering av bolaget så kommer såklart verksamheten upp på tapeten, jag är osäker på hur dom tjänar pengar (om dom nu ens gör det) och det ska bli spännande att se hur det artar sig. Är twitter en bubbla? Jag har iallafall börjat titta runt efter folk jag kan följa och jag har hittat en del riktigt intressanta. Alla skriver inte i bloggform, och på 1-3 meningar hinner man ofta få ner en hel del intressanta tankar och framförallt: länkar.

Här kommer en kort genomgång över några twittrare som jag har börjat följa:

@SISagarservice
Kommentarer kring ägarförändringar i börsnoterade bolag. T.ex. att oljefonden flaggats för att dess innehav i Byggmax överstiger 5%.
@Nyemissioner
Allt om nyemissioner och börsintroduktioner. Bevakar både noterade och onoterade bolag som söker kapital
@Federalreserve
Alla är vi intresserade av vad Ben Bernanke & Co har att säga, här är det lätt att följa det senaste.
@Aktiechef
En anonym anställd på en storbank som twittrar “under cover” om ditt och datt. Nystartad men har levererat väldigt bra hittills.
@Claes_Hemberg
Avanzas egen mediastjärna. En bra samlare av intressanta länkar, skriver inte så väldigt mycket själv men rekommenderar mycket matnyttigt.
@GuntherMarder
Nordnets motsvarighet till Claes Hemberg. Sparekonom och allmänt ansikte utåt.
@LivetSomTrader
En “vanlig” trader som lite kort pratar om sina erövringar.

Följer ni några twittrare som ni tycker är vettiga och som därför också hör hemma på min lista? Lämna gärna en kommentar så att jag kan se till att hålla mig ännu mer uppdaterad med omvärlden :).

Såklart heter jag @Snaljapen och där kommer jag framöver också att vidareskicka intressanta länkar som jag springer på som är värda att läsa, men som kanske inte förtjänar ett eget inlägg. In och följ mig! Här nedan har jag “bäddat in” en liveström som alltid visar vad jag skriver på Twitter.

Tweets av @Snaljapen
Mvh,
Snåljåpen

Leave a Reply