Snåljåpens 5 bästa från 2013

Här kommer en kort sammanfattning av vad jag tycker är Snåljåpens 5 bästa inlägg under 2013. Med över 370 inlägg totalt i år så finns det en hel del att välja ifrån, men dessa är de inlägg som jag själv verkligen kommer ihåg!

5.
På femte plats hittar vi ett inlägg kring hur man egentligen kan hantera sina likvida medel på sitt investeringssparkonto. Det är, som vi alla vet, problematiskt eftersom man beskattas även om man ligger likvid, och numera går det inte längre att ta ut och sätta tillbaka pengarna över kvartalsskiften för att slippa skatt. Det finns flera sätt att göra det på, men att koppla ett kreditkonto mot sitt sparande är en möjlig, och ganska bra, idé.

4.
På fjärde plats hittar vi intervjun med Jesper Strandberg från Placera, en intervju som jag tycker förtjänar mer uppmärksamhet än vad den fått. Efter mitt möte med Jesper så har mitt sätt att se på investeringar förändrats rejält, och framförallt har jag fått upp ögonen ordentligt för fondmarknaden. Det finns duktiga fondförvaltare, och varför kan man inte låta dom sköta pengarna?

3.
På tredje plats hittar vi ett kort inlägg som dock dragit väldigt mycket trafik, kanske på grund av den intressanta rubriken: Vad är börsen? Trots den väldigt låga nivån och korta förklaringen så har detta inlägg seglat upp som det näst mest lästa inlägget någonsin här hos Snåljåpen. Kanske är det riktiga nybörjarguider man ska skriva ifall man vill ha trafik?

2.
På andra plats hittar vi ett inlägg från semestern där jag för en kort period snöade in i oljebranschen. Jag har själv alltid tyckt att olja är så fascinerande, och om det är någonting som gör mig extra nyfiken så är det just processen kring hur olja blir till. I det HÄR inlägget så går jag kort igenom grunderna för hur olja bildas.

1.
Behöver vi ens diskutera vad som är Snåljåpens absolut bästa från 2013? Självklart är det intervjun med Lundaluppen som hör hemma överst på denna lista. En intervju som gav nästan 100 kommentarer och ett besöksrekord som jag kommer ha extremt svårt att slå. Det finns få som är så disciplinerade och så “gubbiga” i sitt investerande som Lundaluppen, alla går vi på minor och jagar det där lilla extra. I intervjun med Luppen så får vi oss alla en tankeställare, räcker det inte rätt bra med att köpa stora bolag som är rimligt värderade?

Vilka inlägg tycker ni har varit bäst under 2013?

Mvh,
Snåljåpen

2 comments

    1. Intervjun med Luppen var väldigt intressant. Jag gillar även din sammanställning av bloggarnas favoritaktier. Tack för det här året Snåljåpen!

      PS Luppen: Jag träffade Mårder för 10 år sedan och då såg han ut som 50… 😉

Leave a Reply